Uutiset

Voimisteluseuran vannetaitajia mukana luokkakilpailussa

Hämeenlinnan Voimisteluseuran nuorten vannejoukkue Sofia Saukkonen, Annika Kaivola, Hilma Kovanen, Salla-Maria Pekola ja Sara Syrjälä ylsi pronssille pari viikkoa sitten Espoossa käydyissä rytmisen voimistelun SM-joukkuekisoissa.

Heistä Hilma ja Sofia esittävät taitojaan rytmisen voimistelun luokkakilpailussa, jontka Hämeenlinnan Voimisteluseura järjestää lauantaina ja sunnuntaina Hämeenkaaressa. Tällä kertaa kyseessä on yksilökilpailu.

Mukana on noin 180 voimistelijaa, joka kilpailevat ensimmäisessä, kolmannessa ja viidennessä luokassa. Lisäksi järjestetään Asema-tapahtuma, jossa osanottajia ei aseteta paremmuusjärjestykseen.

– Tapahtumassa arvioidaan taitotasoa. Näin osanottajat tietävät, millä osa-alueilla heillä on parannettavaa, selvittää Hämeenlinnan Voimisteluseuran varapuheenjohtaja Susanna Joutsimo.

Hämeenlinnan Voimisteluseurassa on noin 70 rytmisen kilpavoimistelun harrastajaa. Heistä noin 20 on mukana Hämeenkaaressa.

Valoisa tulevaisuus

Joutsimon mukaan oman seuran kilpailut ovat monille tytöille tärkeä katselmus, jossa päästään esittämään omaa osaamista.– Seuramme parhaimmistoa ovat Sara Syrjälä ja Amanda Virkkunen, jotka kilpailevat kuudennessa luokassa. Tällä kertaa heidän luokkaansa ei ole kotikisojen ohjelmassa.Joutsimo näkee rytmisen voimistelun tulevaisuuden Hämeenlinnassa valoisana. Tästä takeena ovat venäläiset huippuvalmentajat Maria ja Tatjana Golovina, jotka aloittivat valmennuksen tänä syksynä.

Monipuolista urheilua

Hämeenlinnan Voimisteluseura liikuttaa viikoittain noin 800 aktiivijäsentä, joiden ikähaitari on yksivuotiaista yli 80-vuotiaisiin.– Lapsuudessa saadut muistot oppimisesta, onnistumisesta sekä oman ryhmän me-hengestä ja yhteisistä tapahtumista antavat sisäisen liekin, joka kannustaa itsestään huolehtimiseen liikunnan avulla, Joutsimo muistuttaa.Voimistelu on Joutsimon mukaan monipuolista urheilua, joka harjoittaa sekä hengitys- ja verenkiertoelimistöä että lihasten kestovoimaa ja nivelten liikkuvuutta. Lisäksi se parantaa koordinaatiokykyä ja rytmitajua.Hämeenlinnan Voimisteluseurassa harrastetaan rytmisen kilpavoimistelun lisäksi telinevoimistelua, joukkuevoimistelua ja kilpa-aerobicia. Rytmisen voimistelun luokkakilpailu alkaa molempina päivinä kello kymmenen. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

8.4.2020