Uutiset

Voitolla vuotta vaihtamaan

Hämeenlinnan Pallokerho pääsee hyvästelemään vuoden 2016 hyvillä mielin. Kerho pelasi vanhan vuoden viimeisen ottelunsa perjantaina Helsingissä ja otti HIFK:sta vaihtelevien vaiheiden jälkeen täyden pistepotin 5–3 (2–2, 1–1, 2–0) -voitollaan.

HPK paransi HIFK:n vieraana peliään ottelun edetessä. Kolmannessa erässä se esitti parastaan ja teki myös voiton ratkaisseet maalit. Ensin Severi Sillanpää pääsi Teemu Turusen ja Philippe Cornetin (2+1) vahvan päätypelin jälkeen laukomaan Kerhon 4–3-johtoon, ja Otto Paajanen sinetöi vierasvoiton viimeisellä minuutilla tyhjään maaliin.

Ottelun ensimmäisessä erässä riitti tapahtumia. HIFK oli niskan päällä oikeastaan koko erän ajan, loi useammankin tilanteen ja meni lopulta ylivoimalla Juhamatti Aaltosen osumalla johtoon.

HPK kuitenkin nousi vähän Aaltosen onnistumisen jälkeen tasoihin ja saman tien johtoonkin. Ensin Severi Sillanpää pelasi kiekon Juha Koivistolle, jonka laukaus lipsahti etukulmasta ohi pitkän loukkaantumisensa jälkeen paluun kentille tehneet Niklas Bäckströmin. Puoli minuuttia myöhemmin Eero Somervuori ja Philippe Cornet ryöväsivät puolustussiniviivalla kiekon, Cornet karkasi yksin läpi ja ujutti tapojensa mukaisesti kiekon maalivahdin haarojen välistä sisään. HIFK kuitenkin tasoitti vielä erän lopussa Elkinsin (?+?) siniviivalaukauksella.

– Ottelu oli meille hankala, emmekä aloittaneet sitä niin kuin olisimme halunneet. HIFK tuli kovaa päälle ja olimme oikeastaan onnekkaita, että peli oli tasan ensimmäisen erän jälkeen, Kerhon kolmen pisteen tehomies Cornet arvioi.

Myös toisen erän jälkeen joukkueet olivat tasanumeroissa. HIFK meni johtoon Aaltosen ottelun toisella maalilla. Joonas Rask tarjoili vuoden 2011 maailmanmestarin avopaikkaan, eikä taiteilija paikassaan epäonnistunut.

HPK tasoitti heti erän toisen ylivoimansa jälkeen. Mathias Porseland (0+2) laukoi siniviivasta ja maalin edessä maskissa ollut Cornet ohjasi ottelun toisellaan pelin numeroin 3–3.

– Toisessa erässä taistelimme emmekä antaneet periksi, vaikka HIFK menikin 3–2-johtoon. Saimme onneksi lopussa tasoituksen ja kolmannessa erässä pelasimmekin parasta peliämme.

Cornetin mielestä perjantain ottelu kuvasti HPK:n alkukautta yleisemminkin.

– Se on ollut tähän asti kauden tarina. Useimmissa peleissämme olemme pelanneet parasta peliämme kolmannessa erässä. Meidän pitää löytää keinot saada sama intensiteetti ja keskittyminen myös otteluiden alkuun. Jos pystymme pelaamaan kaksi ensimmäistäkin erää kuten kolmannen, on meitä hankala voittaa, kanadalainen suunnitteli.

Omaan iltaansa kauden kymmenennen ja yhdennentoista maalinsa tehnyt Cornet oli tyytyväinen.

– Olen iloinen. Minulla oli pätkä, jonka aikana pisteitä oli vaikeampi tehdä. Lopulta iso kuva on se, että joukkue voittaa. Kun joukkueella menee hyvin, yksilöilläkin on helpompi onnistua. Muutama peli ennen joulua ja varsinkin nämä kolme joulun jälkeen ovat olleet joukkueelta hyviä. Meillä on mennyt ketjunkin kanssa hyvin ja se näkyy jäällä, Cornet kiitteli.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen näki ottelun samalla tavalla kuin Cornet.

– Peli oli kaksivaiheinen. Alussa meillä oli kahden tason väkeä, eivätkä kaikki olleet ihan valmiita pelaamaan. Puolustimme hyökkäys- ja keskialueella oikeastaan erittäin huonosti. HIFK pääsi paineistamaan, emmekä päässeet peliin kiinni. Olimme kuitenkin tehokkaita ja pysyimme tuloksessa kiinni. Toinen erä oli jo tasainen ja kolmannessa olimme parempia, Pennanen sanoi.

HPK otti viikon kahdesta vieraspelistään Turussa ja Helsingissä täydet pisteet.

– Voitot antavat meille itseluottamusta. Joukkueella on vielä kopissa tieto, ettemme olleet tänään parhaimmillamme koko peliä. Se vasta itseluottamusta antaakin, että pystymme voittamaan myös tuolla tavalla. Tilanne on hyvä, päävalmentaja arvioi.

Kerho pelaa vuoden ensimmäisen ottelunsa ensi torstaina Lahdessa, kun Kerho ja Pelicansin kohtaavat Hämeen herruuden kolmannessa osaottelussa. Kumpikin joukkue on voittanut aiemmin kaudella pelaamansa kotiottelun. HäSa

Katso videoHPK:n voittomaalin tehneen Severi Sillanpään haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

28.9.2020

Fingerpori

comic