Uutiset

Voiton tiellä tuomari ja sarjakärki

Paikkoja oli jälleen, mutta maaleja syntyi yksi ainoa.

FC Hämeenlinna joutui viime viikon kotiottelun tavoin poistumaan sunnuntaina Kaurialan kentältä tappio niskassaan. Kakkosen läntistä lohkoa johtava Vaasan IFK riisti sarjapisteet hämeenlinnalaisilta lukemin 1–2 (0–2).

Tappiota enemmän kotijoukkueen leirissä korpesi ottelun tuomarityöskentely. Päätuomari Lassi Siukkola vihelsi koko ottelun ajan epätasaisella linjalla, mutta etenkin vaasalaisten ensimmäisellä jaksolla saama rangaistuspotku oli varsin kyseenalainen.

Avustavan tuomarin mielestä rike tapahtui rangaistusalueen ulkopuolella, mutta Siukkola päätti silti pitää voimassa alkuperäisen tuomionsa. VIFK:in Andreas Strandvall vei vierasjoukkueen pilkulta jo kahden maalin etumatkalle.

– Surkeaan tuomarointiin tämä ottelu ratkesi. Kaikki näkivät, että tuomarityöskentely oli luokatonta. Tauolla päätuomari sanoi vihelletystä pilkusta vain, että ”näitä sattuu”. Säälittävää, että menetimme tärkeät pisteet tuollaiseen virheeseen, närkästynyt FC Hämeenlinnan päävalmentaja Jussi Pellikka sanoi ottelun jälkeen.

– Hyvän tsempin saimme päälle, mutta jouduimme pelaamaan tuomariakin vastaan. Nollalla pisteellä ei oikein tee mitään.

Uutta puhtia toiselle jaksolle

Hämeenlinnalaisilla oli mainio maalipaikka jo heti ottelun alkuminuuteilla, kun VIFK:in maalivahti Johannes Ström haparoi maalillaan. Juho Saarinen pääsi yrittämään osumaa avopaikasta, mutta pallo leijaili maalin yli.

Hetkeä myöhemmin vaasalaiset pääsivät iskemään ja Males Lombo tykitti hienon osuman.

– Se maali meni meidän puolustuksen piikkiin. Viime aikoina meillä kaikki maalit omiin ovat tulleet puolustuksen virheistä, Pellikka harmitteli.

Toisella jaksolla FC Hämeenlinna piristyi ja tunnin pelin jälkeen painostus tuotti myös tulosta. Mainion ottelun pelannut Juho Saarinen viimeisteli kotijoukkueen ainokaiseksi jääneen maalin hyvän kuvion päätteeksi.

Ottelun viimeisillä minuuteilla Jere Suomalaisella oli vielä muutama oivallinen maalipaikka, mutta lukemat pysyivät hämeenlinnalaisten kannalta tappiollisina.

– Oli hyvä merkki, että laitoimme VIFK:ille kampoihin. Ei meillä vieraspelissä Vaasassakaan ollut ongelmia kuin tuomarin kanssa. Silloin valitti vastustajan valmentaja ja nyt minä, Pellikka sanoi.

Tuomarin kanttia koeteltiin myös aivan pelin lopussa, kun vaasalaisten maalintekijä Males Lombo otti toisen keltaisen kortin ja lensi suihkuun. Lombo ei punaista korttia helpolla sulattanut vaan protestoi tuomiota voimakkaasti ja pitkään.

– Se oli hyvä asia, että meillä ei hajonnut kasetti, vaikka vastustajalla hajosikin.

Mäenpään debyytti jäi lyhyeksi

Alle 17-vuotiaiden maajoukkueessa pelaava Niilo Mäenpää teki ottelussa ensiesiintymisensä FC Hämeenlinnan avauskokoonpanossa.

Riemu oli kuitenkin lyhytaikainen, sillä Mäenpää sai jo 20 peliminuutin kohdalla iskun jalkaansa ja joutui jättämään kentän. Ottelun jälkeen hänet talutettiin ontuen pukukoppiin.

– Emme tiedä vielä varmaksi, miten pahan vamma on. Aika vaikealta käveleminen kuitenkin näytti. Pari päivää varmaankin menee, ennen kuin tiedämme, kuinka kävi, Pellikka kertoi. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

24.9.2020

Fingerpori

comic