Uutiset

Voitonjuhlista vielä

Kovin hyvin on ”Molemmat silmät auki” -nimimerkki selvillä Venäjän juhlapäivistä.

Halosen toimet saa kummalliseen valoon, kun muistetaan, että ennen Pariisin puhettaan hän kävi pikaisesti tapaamassa Putinia, kysymässä kenties lupaa puheenpitoon ja tilaamassa heidän ulkoministerinsä väittämän toisen maailmansodan alkamisvuodesta.

Haluttiinko meitä suomalaisia hillitä käyttämällä vanhaa keinoa, pelottelemalla meitä edelleen Venäjällä? Sitä konstiahan poliittiset johtajamme menestyksellä ovat käyttäneet sisäpolitiikassa viisikymmentä vuotta. Venäjän pelottelulla Kekkonen pysyi vallassa ja perässäjuoksijat lisäsivät löylyä Virolaista myöten.

Näin Karjala-kysymyksestä voitiin vaieta, ei tullut sisäpoliittisia paineita asian esilleottoon.

On kummallista ettei presidentti, tai ulkoministeri ole oikaissut Venäjän ulkoministerin puuttumista presidenttimme Pariisin puheeseen ja hänen valhettaan toisen maailmansodan alkamisesta ja suomalaisten syyllistämisestä siihen.

Tiedotusopin alkeisiin kuuluu, että väärä tieto on oikaistava heti, jälkeenpäin se ei enää onnistu, vaan muuttuu totuudeksi.

Venäläinen kadunmies pitää jo nyt, koska ulkopoliittinen johtomme ei kumonnut heidän ulkoministerinsä antamaa valheellista tietoa, suomalaisia toisen maailmansodan aloittajana.

Onkin aiheellista kysyä, mikä syy vie presidenttimme ensimmäisten joukossa juhlimaan Venäjän armeijaa vallankin, kun se edelleen pitää miehitettynä osaa maastamme?

Erkki Terälä

pakolainen vuodesta 1939

Hämenlinna/Lahdenpohja

Päivän lehti

28.1.2020