Uutiset

Voitot kiertävät, väki vähenee

Nelosketjun laidassa tällä kertaa viilettänyt Otto Paajanen teki liigauransa ensimmäisen maalin. HPK:n slovakki Marek Zagrapan sai ensimmäisen pisteensä SM-liigassa.

Tässä päällimmäinen kerholainen hyvä keskiviikkona Rinkelinmäellä, josta voiton haki tällä kertaa Porin Ässät.

Tai kai senkin voi hämeenlinnalaisittain plussaksi sanoa, että HPK ainakin yritti ja yritti. Välillä se jopa yliyritti. Mutta aika vähän se antoi. Ässien maalin hinta oli halpa, HPK ei tahtonut saada kiekkoa edes tyhjiin.

HPK:n alavire näkyy katsomossakin. Alun hyvät yleisömäärät ovat kääntyneet alle kolmentonnin lukemiin.

Pelinsä sisällössä Kerholla riittää miettimistä. Ongelmia on joka osa-alueella.

Ässät teki maalia vartioineen Mika Järvisen taakse pari liian helppoa. Ahdingossa oleva joukkue kaipaa maalivahdilta huippuiltaa, mutta sitä se ei saanut. HPK:n puolustajat tekevät puolestaan karmeita virheitä. Tuska näkyy jopa selvinä pelinlukuvirheinä. Syöttöjen laatu on myös huono. Hyökkäyspelikin on vähän sitä sun tätä. Sellaisen kuvan siitä helposti saa, että pelaajat pelaavat ikään kuin eri peliä – eivät ole samalla kartalla.

Helppo on sanoa, että Kerho kaipaa peliinsä rentoutta. Ole siinä rento ja pelaa tilanteet luovasti, kun pataan on tullut ja panta kiristää. Ja niinkin se vaan on, että kun huonosti lähtee menemään, onnetarkin tuppaa pyllistämään.

Maalinteossa tuskaa
Eivät numerot keskiviikon pelistäkään kerro koko totuutta. HPK:lla oli paikkoja, joista yksinkertaisesti on tehtävä maalit, jos voittaa halutaan. Ja kun ei itselle kelvannut, naapuri tuli ja sivalsi vastahyökkäyksen päätteeksi sen maalin.

-Maalinteossa on tuskaa. Maalinteon tukitoimet ovat olemattomia. Ja lopussa tehtiin järkyttäviä virheitä. Harvoin Porselandilta (Mathias) nähdään sellaista syöttöä, ihmetteli HPK:n päävalmentaja Harri Rindell.

Porseland syötti kiekon päädystä suoraan Veli-Matti Savinaisen lapaan, joka pääsi ilmaiseksi tälläämään joukkueensa kuudennen maalin. Eihän sillä tietysti enää paljon merkitystä ollut, HPK oli jo pelin hävinnyt.

Porseland kuuluu kuitenkin HPK:n siihen osaan, joka on ihan varmasti parempi pelaaja, miltä on viime aikoina näyttänyt. Ei eniten peliaikaa saavan puolustajan plus/miinus-tilaston pitäisi näyttää kahdeksaa miinusta.

HPK johtokentällisen kauden tehotilasto näyttää muutenkin murheelliselta: Alex Leavitt -10, Janne Laakkonen -9, Marko Luomala -7, Marko Tuulola -6. Leavitt on koko liigan miinustilaston kärjessä. Kun kärkiviisikon tämä tilasto kääntyy plussaan päin, HPK:lla menee paremmin.

Kerhosta miinuksella eivät ole toisen maalin keskiviikkona tehnyt Jukka Laamanen ja Ässät-ottelunkin tasakentin takaiskuitta selvittänyt kolmikko Janne Kolehmainen-Arsi Piispanen-Niko Nieminen.

Rindellin mielestä HPK:n peli ailahtelee tosi paljon, eikä vastaankaan voi väittää.

-Hetkittäin on pirteää, mutta sitten tulee taas kaaosvaihe, hän mietti.

Rindellin mukaan HPK on etsinyt vahvistusta joukkueeseensa, mutta sellaista ei ole löytynyt.

-Nimiä on ollut esillä aikamoinen liuta. Jostain syystä ovat menneet kuitenkin muualle. Sen kuitenkin tiedän, että tänne on halukkuutta tulla kaikesta huolimatta.

Erikoinen peli
Ässien päävalmentaja Karri Kivikin piti peliä erikoisena.

-Puolet joukkueesta pelasi vaisusti, puolet hyvin. Erittäin hyvä alivoimamme pelasti meidät, Kivi sanoi.

Hän nosti esiin kolme maalia tehneen Tuomas Santavuoren ja puolustaja Tappio Sammalkankaan, joka pelasi Kiven mielestä erinomaisesti. Myös maalivahti Antti Raanta oli mainio.

Paajanen korkkasi
Otto Paajanen korkkasi liigan maalisaldonsa ja voitti tasakentin oman osuutensa 2-0. Se oli miehelle tappiopelissä laiha lohtu.

-Sattui käymään tuuria, kun kiekko meni luistimeni kautta maaliin. En sitä kuitenkaan potkaissut. Ei paljon kuitenkaan nyt lohduta. Ei pelattu hyvin, enkä ole mitenkään tyytyväinen, nuori mies tuumi pelin jälkeen. (HäSa)