Uutiset

Voitot tasan B2-nuorten finaalisarjassa

Taistelu jääkiekon B2-nuorten (1996 syntyneet ja nuoremmat) suomenmestaruudesta jatkuu tasaisena ja kiivaana.

Lukolla on finaalisarjassa kotietu ja se piti sen lauantaisessa kotiottelussaan maalein 4–3 (1–0, 1–1, 1–2). HPK oli puolestaan parempi maanantaina Rinkelinmäellä samoin luvuin: 4–3 (2–0, 1–1, 1–2).

Sarja jatkuu todennäköisesti torstaina Raumalla ja lauantaina Hämeenlinnassa. Alkuperäisiksi pelipäiviksi on määrätty keskiviikko ja perjantai. Lukko ei kuitenkaan voi pelata keskiviikkona Äijänsuon päähallissa, koska seuran liigamiehistöllä on samana päivänä välieräottelu Tapparaa vastaan Äijänsuolla. Mestaruus heltiää koolmella voitolla.

– Hallitsimme ensimmäistäkin ottelua. Pelasimme silloin kuitenkin keskialueen huonosti. Peli meni liian monimutkaiseksi. Emme laukoneet tarpeeksi, emmekä menneet vastustajan maalille niin kuin pitää. Maanantain ottelu oli meiltä parempi. Yksinkertaistimme keskialueen pelaamista ja laukauksiakin tuli enemmän, arvioi HPK:n B2-nuorten päävalmentaja Timo Nurmi.

Lukko puolustaa

Lukon maalivahdilla Roope Urpolahdella riitti kahdessa pelissä hommia yhteensä peräti 90 torjunnan (46+44) verran, kun HPK:n maalia tukkiva Juuso Kannel pääsi 40 torjunnalla (16+24).

– Lukko puolustaa todella hyvin omaa maaliaan. Tosi kovaa on hommia tehtävä, että sinne päästään. Maanantain ottelussa Lukko paransi loppua kohden. Tämä on hyvä finaalisarja, Nurmi vakuutti.

Rauman ottelussa Kerho oli kahden erän jälkeen 3–1-tappiolla, mutta nousi kolmannessa erässä jo rinnalle. Lukko teki kuitenkin ratkaisevan osuman. Joni Tuulola, Patrik Virta ja Markus Niemeläinen tekivät HPK:n maalit. Juhani Ikonen ansaitsi kaksi syöttöpinnaa.

Hämeenlinnan ottelussa Lukko jäi puolestaan takaa-ajajaksi. Matias Haaranen ja Niko lahtinen veivät isännät ensimmäisessä erässä 2–0-johtoon. Patrik Virta (1+1) täräytti 3–1-osuman toisessa erässä. Kolmannen erän 4–1-maali oli Tuulolan veljesten käsialaa: Eetu teki ja Joni syötti. Syöttöpinnoja Kerhosta saivat lisäksi Roope Yrjänen, Miro Ruokonen, Juhani Ikonen, Tommi Harainen ja Markus Niemeläinen.

Lopussa peli meni vielä jännäksi, kun Matias Lainio (2+0) ja Juho Mäkelä tekivät Lukon kavennusmaalit.

– Joukkueemme pelasi aika tasaisesti. Pystyimme rullaamaan peliä neljällä kentällisellä. Se on hyvä tiiviissä ottelusarjassa – säästyy energiaa jonkin verran, Nurmi sanoi.

Ensimmäinen tuli Kerholle

B2-nuorten ensimmäinen virallinen SM-sarja pelattiin kaudella 2007–08. Ikäluokan ensimmäisen mestaruuden voitti HPK, jonka päävalmentajana oli silloin Mika Vuorinen ja joukkueen runko tuli vuonna 1991 syntyneistä nuorista miehistä. Se on yhä ainoa HPK:n juniorijääkiekon voittama SM-kulta.

Tällä kaudella Kerhon vakaana aikomuksena on uusia ikäluokan viiden vuoden takainen kultainen kevät.

– Selvää on, että seuraavassa ottelussa lähdemme Raumalle ryöstöretkelle. Tavoitteenamme on, että mestaruus on meille katkolla seuraavassa kotiottelussamme, Nurmi sanoi. (HäSa)

Asiasanat