Uutiset

Voitto karkasi Vastarannalle Aulangolla

Tawast Cycling Clubin järjestämä Aulanko MTB -kuntotapahtuma houkutteli tänä vuonna Aulangon luonnonpuiston maisemiin noin 250 polkijaa, joiden joukossa oli liuta maan parhaita maastopyöräilijöitä. Kovimmaksi kilpailuksi povattiin miesten 55 kilometrin ajoa, jota tähdittivät Tawast CC:n Olli Miettisen lisäksi ammattilaiskuski Jukka Vastaranta ja Suomen mestari Kusti Kittilä.

Kahden vuoden takainen MM-viitonen Vastaranta karkasi ensimmäisellä 27 kilometrin kierroksella letkan siirryttyä Aulangon metsiin puistoalueen leveiltä poluilta. Hän repi kierroksen puoliväliin mennessä 55 sekunnin eron takaa-ajajiin, joka kesti lopun kierroksen ajan.

Toisella lenkillä Vastarannan johto kasvoi kohisten, ja maaliin tamperelainen saapui runsaat kolme minuuttia ennen toiseksi tullutta Kittilää. Kärjen takana maastohiihtäjänäkin tunnettu Kittilä pudotti kolmanneksi yltäneen Miettisen toisella lenkillä.

– Tunnin pysyin kyydissä, ja huomasin, että olin ajanut minuutin liian kovaa siihen mennessä. Oli aika selvää, että tulee tuskainen toinen kierros, Miettinen kertoo tuntemuksistaan reitin varrella.

Miettinen valitti maaliin tultuaan kärsineensä krampeista kisan aikana, mutta taisteli loppuun.

Euroopan kisoissa viime vuonna Suomea edustanut Vastaranta oli maalissa odotettu, mutta tyytyväinen voittaja.

– Edellisestä voitosta oli mennyt jo puolitoista vuotta. On kiva palata voittojen tielle, Vastaranta tunnelmoi.

Vastarannan kilpailukausi jatkuu kahden viikon päästä maratonmatkan EM-kisalla Latviassa. Sen jälkeen hänen kisakalenterinsa on hieman auki.

– Tyttökaveri vetää täällä triathloneja, niin siinä on pari viikkoa hänelle omistettu niin, että olen itse huoltomiehenä.

Kilpailutapahtuma reitteineen oli ajajien mielestä enimmäkseen onnistunut. Suuri syy tähän oli aurinkoinen ja kuiva keli, joka sopi maastopyöräilyyn loistavasti.

– Tiet ja metsäautotiet olivat muuttuneet tosi nopeiksi. Reitti oli tänään mukava ja vauhdikas. Ei tullut sellaista meininkiä, että olisi ollut liikaa suota, Vastaranta kehuu.

Lyhyen 27 kilometrin kilpailun voittanut tamperelaiskonkari Olli Perttula valitteli kisan jälkeen uusien pyöräilykenkien likaantumista kuraisella uralla pilke silmäkulmassa.

– Reitti jäi positiivisesti mieleen, vaikka uudet kengät menivät tämmöiseen kuntoon. Inhosin reitillä sitä suon ja kuran määrää, mutta se jää voiton puolelle kuitenkin, Perttula kuvailee.

Naisten kilpailuissa oli huomattavasti vähemmän osallistujia. Naisten 27 kilometrillä ykköseksi polki Kati Tenhola, ja pitkällä matkalla jopa yllättävän ylivoimaiseen voittoon Sini Alusniemi. Vastarannan kanssa Medilaser-Specialized-tiimiin kuuluva Sonja Kallio ei pystynyt juuri vastaamaan maastohiihdolla kuntonsa luoneen Alusniemen vauhtiin.

– Olisin vähän seuraa kaivannut. Olin sellaisessa raossa, että oli aika pitkä väli eteen ja taakse. Itse sain tehdä hiekkatiellä töitä. Vetovuoroista vastasivat Sini Alusniemi ja Sini Alusniemi, Jyväskylän Pyöräilyseuran urheilija naurahtaa.

Asiasanat

Päivän lehti

30.10.2020

Fingerpori

comic