Uutiset

Voitto kiertää vielä

Hämeenlinnan Pallokerhon A-nuoret eivät onnistuneet vielä toisella yrittämällä avaamaan voittotiliään jääkiekon nuorten SM-liigassa. Se sai pisteen kauden ensimmäisestä kotiottelustaan, kun Ritariareenassa vieraillut Lahden Pelicans oli jatkoajalla parempi maalein 4–3 (1–0, 2–3, 1–0).
 
Jääkiekko-ottelut ratkeavat monesti virheisiin ja niin kävi myös lauantaina. Kerhon luottopuolustaja Matias Haaranen menetti kiekon alimpana pelaajana, ja kotijoukkueen maalivahdin Henri Viitalan kanssa nokikkain kanssa päässyt Eetu Elo onnistui ujuttamaan kiekon hämeenlinnalaisten maaliin.

Johto kuihtui kahdesti

HPK johti ottelua toisessa erässä kahteen otteeseen maalilla, mutta Pelicans onnistui tulemaan tasoihin. AVauserän jälkeen tappiolla ollut HPK käytti kahden pelaajan ylivoimansa täydellisesti hyväkseen, kun kauden kolmannen maalinsa tehnyt Ismo Nikkinen (1+1) tasoitti ja Patrik Virta vei joukkueensa johtoon.
 
Teemu Kaislehto puolestaan kuittasi Pelicans 2–2-tasoituksen vajaassa minuutissa viemällä hämeenlinnalaiset taas johtoon. Kasper Ruohonen kuitenkin käytti Pelicansin toisen erän lopun ylivoiman hyväkseen ja tasoitti 3–3:een.

Paljon erikoistilanteita

Kumpikin joukkue pääsi harjoittelemaan lauantaina vähintään riittävästi sekä yli- että alivoimaa. Tasakentällisin Pelicans oli parempi maalein 2–1.
 
– Pelaaminen ei pysy vielä ehjänä. Meillä on hyviä vaiheita, mutta sitten tulee hetkiä, jolloin halutaan tehdä kaikkien rooleja ja juostaan kuin pässit narussa. Kypsyys puuttuu vielä, mietti HPK:n A-nuorten päävalmentaja Olli Salo.
 
Salo harmitteli keskiviikkona kauden avausottelun jälkeen viidellä viittä vastaan pelaamisen tasoa eikä ollut siihen tyytyväinen lauantainakaan.
 
– Ajoittain se oli parempaa, mutta on meillä siinä vielä paljon työtä, jotta pääsemme pelaamaan täydet 60 minuuttia meidän näköistämme jääkiekkoa, Salo arvioi.
 
Ylivoimakaan ei ollut päävalmentajan mukaan samalla tasolla kuin keskiviikkona Raumalla.
 
– Siinäkin kiekot tällä kertaa polttelivat. Pelit ovat kovatempoisia. Näkee, ettei peleissä enää tule viiveitä. Peli on mennyt A-nuorissa siihen, että kentällä liikutaan ja siihen pitää vastata reagoinilla. Osalla on vielä haastetta pysyä pelitemmossa mukana ja uskalletaan pelata niissä tilanteissa, Salo sanoi.
 
Hänen mukaansa uskallus kasvaa, kun kokemusta karttuu.
 
– Pelaamalla oppii hiffaamaan, ettei kentällä olekaan niin hätä. Joukkue on opin tiellä. Koko ajan pitää pystyä parantamaan ja kehittymään, Salo haastoi joukkuettaan. (HäSa)
 

Asiasanat