Uutiset

Voitto Lappeenrannassa antoi uskoa HPK:lle

HPK katkaisi seitsemän ottelun mittaiseksi venyneen tappioputkensa lauantaina Lappeenrannassa, kun se voitti voittomaalikilpailun jälkeen SaiPan 1–0. Pitkästä aikaa hymykin tuli kerholaisten kasvoille.

– Totta kai ilmapiiri joukkueessa on parempi voiton jälkeen. Lappeenranta on vaikea paikka hakea pisteitä. Siellä ei moni joukkue voita. Me kuitenkin voitimme ja se antaa uskoa tulevaisuuteen, sanoo HPK:n puolustaja Antti Bruun.

Voitosta huolimatta HPK:lla ei ole aihetta suuriin riemun kiljaisuihin. Pisteet tulivat, vaikka maalia ei varsinaisella peliajalla pystytty tekemään. Maalinteko on pätkinyt Kerholla muutenkin koko lailla pahasti. Se ei ole onnistunut maalinteossa kahdeksaan erään ynnä yhteen jatkoaikaan.

– Ei siinä ole kyse pienestä ongelmasta, jos neljään peliin tehdään pari maalia. Ylivoimapeliä meidän on parannettava. Sitä on yksinkertaistettava. Sama pätee viidellä viittä vastaan -peliin. Tilastojen mukaan olemme kyllä ampuneet, mutta todella paljon ohi, kertoo HPK:n valmentaja Vesa Viitakoski.

Viitakosken mukaan HPK:n ylivoimapeli on syyskaudesta hidastunut.

– Syksyllä haimme ylivoimassa tosi nopeasti laukauksia. Tosin krediittiä on annettava vastustajillekin. Niiden valmentajat ovat myös katselleet videoita, ja vastustajat ovat pystyneet blokkaamaan vetoja. On vaan löydettävä uusia keinoja ylivoimapeliinkin.

Bruun on saanut viime peleissä paljon vastuuta myös ylivoimassa. Tällä kaudella mies hakee yhä avausmaaliaan.

– Maanantain harjoitusten perusteella jatkan ylivoimakentässä, Bruun kertoo, eikä sano pitävänsä maalittomuudestaan minkäänlaista apinaa harteillaan.

Kerhon alivoima on ollut viime pelissä hyvällä tolalla. Joukkue on taistellut uhrautuvaisesti. Lappeenrannassa etenkin Tuomas Vänttinen oli oikea taistelun ruumiillistuma. Hänen kroppaansa pysähtyi monta kotijoukkueen laukausta. Tietysti myös maalivahti Juuse Saros oli erinomainen.

– Vänttistä on hehkutettu, mutta myös muut ovat blokanneet vetoja uhrautuvaisesti.

Vahva JYP

Kerhon tiistain vastustaja jyväskyläläinen JYP kuuluu liigan fyysisiin joukkueisiin.

– Se on liikkuva, antaa painetta ja pelaa aktiivista ja aggressiiivista jääkiekkoa. JYPillä on kokeneita pelaajia ja myös akatemiajoukkueensa kautta mahdollisuus nuorten pelaajien rotaatioon. Hyvä joukkue on meillä vastassa. Ottelu on meille myös kova testi, mihin suuntaan oma peli menee Lappeenrannan voiton jälkeen, Viitakoski selvittää. (HäSa)

Asiasanat