fbpx
Uutiset

Voitto miellytti, pelin taso ei

Hämeenlinnalainen Steelers on aloittanut salibandyn naisten 1. divisioonan kahdella voitolla. Sunnuntaina joukkue kaatoi kotiavauksessaan Elenia-areenassa uusikaupunkilaisen Kalannin Pallo -65:n murskanumeroin 7–1 (1–1, 3–0, 3–0).

Steelersin päävalmentajaa Jani Perkonmäkeä voitto miellytti, mutta tapa millä se tuli ei niinkään.

– Ainoa mikä on lohduttavaa, on se että saimme kaksi pistettä, mutta kyllähän me pelasimme huonosti. Menimme ihan vastustajan mukaan. 7–1 kuulostaa hyvältä tulokselta, mutta tässä pelissä sen olisi pitänyt olla jotain muuta, Perkonmäki sanoi.

KaPa-65 sai Hämeenlinnaan jalkeille kokoonpanon, jossa oli tasan kaksi kentällistä kenttäpelaajia ja maalivahti Marianne Santanen.

– En tiedä, tulimmeko peliin napit auki, kun vastustajalla oli näin vähän pelaajia. Ehkä ajattelimme sitten pääsevämme kovin helpolla. Tahmeaa, pirun hidasta ja passiivista pelaaminen kuitenkin oli, Perkonmäki analysoi.

Päävalmentajan mukaan Steelersin valmennusjohto yritti pelin aikana tehdä kaikenlaista, jotta peli lähtisi kulkemaan paremmin.

– Yritimme sekoitella ketjuja, pelkistää vähän pelisysteemiämme ja tehdä vaikka mitä, mutta ei se nyt tänään lähtenyt. Voitto ja seitsemän tehtyä maalia ovat tietysti aina hyvä asia, mutta ei tätä peliä kauan muistella, hän lupasi.

Hämeenlinnalaisten seuraava 1. divisioonan ottelu on 11. lokakuuta Mikkelissä Hatsinaa vastaan.

– Tiedämme, mitä ensi viikolla pitää tehdä. Meillä on muutama asia, jotka ovat sakanneet kahdessa ensimmäisessä pelissä. Nimenomaan hyökkäyspään pallollinen pelaaminen on pahimmista ongelmistamme. Välillä tuntuu, ettei meillä ole oikein aseita, kun toinen laittaa maalin eteen bussin. Sitä harjoitellaan juoksun ohessa, Perkonmäki lupasi.

Milla Vähälä oli hämeenlinnalaisten maalitykki neljällä osumallaan.

– Maalinteko tuntui hyvältä, mutta olivathan ne vähän shokkeja. Sanotaanko nyt näin, että en ole yleensä mikään maalitykki. Yhdessä pelissä en ole näin monta maalia aikaisemmin tehnyt, Vähälä muisti.

Vähälä oli valmentajansa kanssa samaa mieltä siitä, ettei hämeenlinnalaisten peli ollut parasta mahdollista.

– Vastustajakin tuli peliin aika passiivisesti, ja me pidimme paljon palloa. Emme ole vielä tottuneet siihen tässä vaiheessa kautta. Pikkuhiljaa pelimme kuitenkin parani ja kolmas erä oli jo ihan hyvää. Alku oli aika karseaa, laitahyökkääjä nauroi.

Maalinteossa onnistuivat myös Senni Hietanen (1+2), Laura Parikka ja Ninja Lindholm. Tiia Leppänen rohmusi kolme syöttöpistettä. Yhden syöttöpisteen saivat Heli Haapalahti ja Annamaija Tuloisela. HäSa

Asiasanat

Menot