Uutiset

Voitto mukaan Lahdestakin

Kun kummassakin päässä pelaa mainio maalivahti, ei ole mikään ihme, että jääkiekko-ottelu pysyy vähämaalisena ja ratkaisua joudutaan hakemaan pitkän kaavan kautta.

Niin kävi perjantaina Lahdessakin, kun HPK haki voittomaalikilpailun jälkeen kauden avausvoittonsa Pelicansista. HPK pääsi kotimatkalle Juuse Saroksen hyvän ottelun jälkeen maalein 2–1 (1–0, 0–1, 0–0).

– Peli oli varmaan aika viihdyttävä. Oli vauhtia, mentiin päästä päähän ja kummallekin tuli maalipaikkoja. Pelasimme mielestäni pirteästi ja taistelimme hyvin. Siihen voi olla tyytyväinen, Saros mietti.

Hän joutui perjantaina torjumaan 21 laukausta. Se ei ole välttämättä kovin paljon vierasottelussa, mutta muutaman kerran Saros venyi aivan huipputorjuntaan.

– Tänään tuntui hyvältä ja oli fiilis päällä. Nyt tarttui, Saros sanoi.

Vänttinen Kerhon maalari

HPK:n maalin teki Tuomas Vänttinen. Hän sai tiistain KalPa-ottelun tavoin lahjan vastustajalta, kun Jan Latvalan heikko avaus pysähtyi Vänttisen lapaan, eikä hyvin Pelicansin maalissa pelannut Jere Myllyniemi ehtinyt tilannetta pelastamaan.

Pelicansin maali oli puolittainen onnenkantamoinen. Kimmo Koskenkorvan ristikulmaan ampuma kiekko pomppasi epätavallisesti takaisin tulosuuntaansa ja suoraan maalin eteen. Koskenkorvan laukauksen Saros vielä torjui, mutta Joel Mustonen iski paluukiekon maaliin.

– Täällä on vähän kapeampi kaukalo kuin muualla, eikä tuollaisia tilanteita oikein muualla tule. Kiekko pomppasi, ja kaveri pääsi laittamaan riparin sisään, Saros kertasi.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty ennen voittomaalikilpailua, mutta se oli tällä kertaa enemmänkin hyvän maalivahtityöskentelyn ansiota kuin huonon maalinteon syytä. HPK:n toisen pisteen ratkaisi Ville Järveläinen, joka oli voittomaalikilpailun ainoa onnistuja. Juuse Saros torjui sekä Tommi Paakkolanvarran että Juha Leimun yrityksen. Joel Mustonen puolestaan laukoi ohi. HPK:sta eivät omassa yrityksessään onnistuneet Juha Kiilholma ja Joonas Vihkon. Myllyniemi torjui Kiilholman yrityksen, ja Vihko nosti rystyllä kiekon sivuverkkoon sen jälkeen, kun oli jo harhauttanut Myllyniemen jäähän.

Paljon HPK-kannattajia

Perjantai-illan kiekkohuuma veti Lahteen mukavasti yleisöä Salpausselän mäkikisasta huolimatta. Lahteen oli matkustanut myös paljon oranssiin pukeutuneita HPK-kannattajia. Se lämmitti Saroksenkin mieltä.

– Se oli positiivinen juttu. Heti pelin alussa piti pari kertaa vilkaista, että siellä oli aika hyvin porukkaa. He pitivät myös hyvin ääntä ja kannustivat koko ajan. Se on hieno juttu ja tuo lisää virtaa, maalivahti kiitteli.

Saros kävi vielä ottelun jälkeen kiittämässä ja huudattamassa Kerho-fanien katsomonosaa.

– Pitihän heitä käydä kiittämässä. Meillä on hyviä faneja, jotka tulevat vähän vaikeampinakin aikoina vierasotteluun kannustamaan, Saros kehui.

HPK pelaa viikon kolmannen ottelunsa lauantaina. Se saa Ritariareenassa vieraakseen Tampereen Ilveksen. (HäSa)

Päivän lehti

2.6.2020