Uutiset

Voitto taskussa maaottelutaukoa viettämään

Kahden erän jälkeen näytti jo siltä, että HPK saattaa joutua lähtemään lauantain jääkiekkoliigan kierroksen jälkeen alkavalle maaottelutauolle kolmen ottelun tappioputkessa. Kerho oli kuitenkin eri mieltä ja nousi viimeisen erän aikana Vaasan Sportia vastaan kahden maalin takaa jatkoajalle. 3–2 (0–0, 0–2, 2–0) -ratkaisumaalin ja toisen tarjolla olleen pisteen HPK:lle ratkaisi ylivoimalla lopulta Niko Kapasen ja Teemu Suhosen syötöstä Oula Palve.

– Oli kyllä meiltä tosi hieno nousu. Meillä oli sekä ensimmäisessä että toisessa erässä hyviä jaksoja, mutta välillä oli myös huonoja ja jouduimme ansaitusti kahden maalin tappiolle, ratkaisumaalin tekijä Palve sanoi.

Palveen mukaan kirin siemen kylvettiin pukukopissa toisella erätauolla.

– Maaottelutauko oli tulossa ja pelasimme viimeistä ottelua vähään aikaan. Sovimme toisella erätauolla kopissa, että tämä ottelu hoidetaan. Tauolla on paljon mukavampi olla ja treenailla, kun voitto on alla, Palve myönsi.

Keskushyökkääjän maalia tutkittiin hetken aikaa videolta, mutta Palve näytti heti laukauksen jälkeen, että siellä on.

– Näin sen mielestäni aika hyvin, mutta alkoihan se tietysti epäilyttää, kun sitä ei heti hyväksytty. En kuitenkaan kovin usein tuolla tavalla tuuleta, jos en selvästi näe, että kiekko on maalissa, Palve nauroi.

Palvetta aikaisemmin HPK:sta onnistuivat maalinteossa kauden avausosumansa iskenyt kapteeni Kapanen (1+1) ja niin ikään kauden ensimmäistä maaliaan tuulettanut Severi Sillanpää. Kapasen maaliin syöttöpisteen saivat Eero Somervuori ja Jaakko Turtiainen. Sillanpään maalissa pisteille pääsivät loistavan kolmannen erän pelannut Sakari Manninen ja Miro Ruokonen.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen näki heti aamuharjoituksissa, että hänen joukkueensa on Sportia vastaan iskussa.

– Aamusta saakka näki, että taas on tulossa huippupeli. Pelaajille oli iso kunnioitus vastustajaa vastaan ja oli heti aistittavissa, että pelistä tulee hyvä. Molemmat joukkueet pelasivat kyllä vahvasti, Pannen kehui.

HPK-luotsin mielestä Sport oli alussa parempi.

– Ensimmäisestä mainoskatkosta saimme juonesta kiinni ja olimme aika pitkään vahvoja, oikeastaan Sportin ensimmäiseen maaliin asti. Sen jälkeen meinasi vähän lähteä lapasesta, mutta kolmanteen saimme taas koottua pelin kasaan ja joukkue osoitti taas sitkeytensä, kun se pystyi tulemaan vielä tasoihin ja menemään ohi noin hyvin puolustavaa ja kamppailevaa joukkuetta vastaan.

Kerholle oli tärkeää saada ensimmäinen maali hyvissä ajoin kolmannen erän alussa.

– Ei Lallillakaan (Kapanen) taas kautta ilman maalia. Onnittelut hänelle siitä, Pennanen hymyili.

HPK jatkaa pelejään maaottelutauon jälkeen keskiviikkona 9. marraskuuta vierasottelulla Lahden Pelicansia vastaan. HäSa

Katso videoHPK:n pelaajan haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi.

Asiasanat

Päivän lehti

17.2.2020