Uutiset

Voitto tuli, piste meni

– Vanha virsi jatkuu.

 HPK:n päävalmentaja Pasi Arvosen lohkaisu pelin jälkeen kuvaa hyvin Kerhon tämän hetken tilannetta Liigassa. Joukkue otti jo neljännen peräkkäisen kahden pisteen voittonsa, kun se kaatoi sarjan kärkijoukkueisiin lukeutuvan KalPan jatkoajan jälkeen.

Kuopiolaiset tulivat pelissä tasoihin Michal Birnerin osumalla pitkän pyörityksen jälkeen. KalPa pelasi tilanteessa ilman maalivahtia ja oli täyttänyt kentän parhailla pelaajillaan.

– Se kiertää tällä hetkellä. Nyt pääsimme jo 18 sekunnin päähän kolmen pisteen voitosta. Toivottavasti ne sekunnit loppuvat jossain vaiheessa. Tuo joukkue ansaitsee kolmen pisteen voittoja. Viimeisen kahden minuutin aikana KalPalla oli hirvittävä määrä taitoa kentällä, kertasi Arvonen varsinaisen peliajan loppuhetkiä.

 HPK ei kuitenkaan lannistunut täyden pistepotin karkaamisesta, vaan ratkaisi voiton heti jatkoajan alussa. Muutaman avopaikan ottelussa tuhlannut Eero Somervuori polkaisi itsensä vauhtiin KalPan kiekonmenetyksen jälkeen, tarjoili namupassin hyökkäykseen mukaan hyvin nousseelle Jyri Niemelle ja ei muuta kuin kädet kohti kattoa.

Unelma-alku

 Kerho sai otteluun huikean alun. Craig Schira pommitti ensin siniviivalta ylivoimalla 1–0. Puoli minuuttia edellisestä ja oli Heikki Liedeksen vuoro onnistua.

– KalPan pakeilla oli tilanteessa vähän sekaannusta. Vihko heitti kiekon hyvin päätyyn. Minulla oli siitä baana auki maalille. Yritin ampua yllättävän kudin maalivahdin jalkojen väliin. Tiedän, että Perhosella on ongelmia sen kanssa, naureskeli Liedes entiselle seurakaverilleen.

 22-vuotias Kerhon kasvatti Liedes pelasi vielä viime kaudella ja tämänkin kauden alussa kuopiolaisseurassa, mutta siirtyi paremman peliajan toivossa takaisin kasvattajaseuransa väreihin. Hän oli tyytyväinen voittoon ja myönsi, että ottelussa oli hänellä erityinen lataus.

– Totta kai voitto on aina voitto. Kolme pinnaa oli tarjolla. Sitä emme pystyneet kuitenkaan tänään ottamaan. Kyllä se kaksi pinnaakin lämmittää. Onhan aina peli entistä seuraa vastaan isompi peli kuin normaali runkosarjan ottelu.

Kerholla oli omat tilaisuutensa helpottaa jatkoaan ja siirtyä avauserässä jo useammankin maalin johtoon, mutta tällä(kään) kertaa onni ei ollut matkassa. Sitä harmitteli myös Arvonen.

– Aloitimme hyvin ensimmäisen erän. Taululla olisi voinut olla erilaisetkin lukemat. Kolme kertaa kiekko pyöri jo maaliviivalla maalivahdin takana ja muutama kerran kiekko kävi tolpassa.

Tasausta tarjolla

HPK jatkaa pelejään tammikuun tasauskierroksella kahdesti tulikuumaa oululaisryhmää vastaan. Joukkue matkustaa perjantaiksi Raksilaan ja saa Kärpät vieraakseen Rinkelinmäelle lauantai-iltana.

– Kärpät on kova joukkue. Meidän pitää pelata omaa parasta peliämme, jos haluamme heiltä pinnoja ottaa. Me olemme pystyneet parantamaan viimeisten otteluiden aikana omaa peliämme. Varmasti jatkamme samaa trendiä viikonloppuna, laskeskeli Liedes. (HäSa)

Asiasanat