Uutiset

Voitto vaikeuksien kautta

Kuortaneen joukkue on lentopallon naisten Mestaruusliigassa jumbona. Kerhoa vastaan Kuortane tuli kuitenkin vahvistuneena. Se piinasi Kerhoa kotisalissaan, mutta hämeenlinnalaiset vetivät kuitenkin lopulta pitemmän korren: kolmen pinnan voitto Kerholle erin 3–1 (21–25, 25–19, 25–22, 25–14).

Ottelu kuului sarjaan Mestaruusliigan erikoiset. HPK pelasi kotiottelunsa omasta tahdostaan Kuortaneella. Kuortaneen joukkueessa pelasi puolestaan HPK:ta normaalisti edustava Piia Korhonen. Näin siitäkin huolimatta, että Kerho potee tällä hetkellä akuuttia pelaajapulaa loukkaantumisten takia.

Korhonen kuuluu 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueeseen, joka valmistautuu Kuortaneella MM-karsintaan. Kerho sparraa nyt tyttömaajoukkuetta, jolla on tänä viikonloppuna parhaat pelaajansa pelissä mukana.

Tyttöjen MM-karsinta pelataan Milanossa Italiassa 9.–11. tammikuuta. Milanon lohkossa ovat Suyomen lisäksi Italia, Ranska ja Norja. Lohkon voittaja pääsee keväällä jatkokarsintaan. Sinne menee myös paras lohkokakkonen.

Vaisu alku

HPK:n alku oli vaisu. Kuortaneen tytöt veivätkin ensimmäisen erän. Sen jälkeen peli kääntyi Kerholle ja neljännessä erässä hämeenlinnalaiset olivat jo ylivoimaisia.

Nikola Senkova ja Lexi Erwin vastasivat Kerhion parhaasta lyöntivoimasta. Kipeän akillesjänteensä takia vain takakenttäkierroksen joka erässä pelanneen Anna Borichevan korvasi avauskuusikossa Riikka Koivusaari. Se oli koivusaaren ensimmäinen kuusikkokomennus HPK:n liigajoukkueessa.

Keskipelaaja Karoliina Friberg oli joukkueensa virheettömin. Hänen käsiinsä pysähtyi myös viisi Kuortaneen hyökkäystä.

– Voitto on aina voitto ja kolmen pisteen voitto on tästä pelistä hyvä asia. Meiltähän puuttui pelaajia, tuumi HPK:n päävalmentaja Bruno Napolitano.

Myös Karoliina Friberg myönsi Kerhon kehnon alun.

– Ensimmäinen erä ei lähtenyt meiltä käyntiin millään. Se oli kuin aamutreeni pelin alkuun. Meillä oli taas eri kuusikko kuin edellisessä ottelussa. Taisteluvoiton kuitenkin tästä pelistä otimme, Friberg sanoi.

HPK sai lopulta pitää neljän päivän joululoman.

– Meillä oli vain yksi punttitreeni tänä aikana. Peli tuntui kieltämättä jaloissa, Friberg tuumi.

Kosonen säihkyi

Tyttöjen maajoukkueen tehokkain oli Jessica Kosonen, joka säihkyi ottelun näkyvimpänä suomalaispelaajana.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä. Sen jälkeen taisi tulla turhankin hyvä olo. Näimme kuitenkin, että meillä on mahdollisuus voittaa HPK, Kosonen selvitti.

Kuortane ja HPK kohtaavat toisensa Kuortaneella myös sunnuntaina. Se on oikeasti Kuortaneen kotiottelu. (HäSa)

Asiasanat