Uutiset

Voittoon virheistä huolimatta

Heikko alku ei estänyt Hämeenlinnan Paukun voittokulkua lauantain auringonpaisteessa.

Paukun miehet nappasivat kauden toisen voittonsa pesäpallon suomensarjassa Kankaanpään Mailasta lukemin 2–0 (6–3, 6–3). Hämeenlinnalaisten tehomiehenä ottelussa hääri Timo Niemi-Nikkola neljällä lyödyllä ja yhdellä tuodulla juoksulla.

Ensimmäinen jakso lähti kotijoukkueelta käyntiin hieman nihkeästi ja ensimmäisessä vuoroparissa Kankaanpää onnistui karkaamaan kolmen juoksun etumatkalle.

Sitten hämeenlinnalaisten peli kuitenkin piristyi ja joukkue latoi vuorostaan seuraavassa vuoroparissa peräti viisi juoksua.

Toisella jaksolla Paukku puolestaan aloitti hyvin ja onnistui pitämään johtoasemansa ottelun loppuun asti.

– Oli tärkeää ottaa kolme pistettä. Hyvää pelissämme oli se, että pystyimme nousemaan ensimmäisellä jaksolla huonosta alusta huolimatta. Pysyimme hyvin omassa pelisuunnitelmassamme. Monella pelaajalla oli hyviä suorituksia ja etenkin kokeneet pelaajat esittivät tasaista peliä, kiitteli Paukun pelinjohtaja Ilkka Surakka.

Helppoja paloja

Pelinjohtaja löysi voittoisasta ottelusta myös parannettavaa.

– Alussa varmaankin kuvittelimme, että voitto tulee lähes ilmaiseksi. Tässä lajissa ei kuitenkaan mitään tule ilmaiseksi, vaan itse ne juoksut pitää tehdä. Parannettavaa jäi vielä. Esimerkiksi kopinnostopaloja ei saisi tulla näin paljoa, Surakka sanoi.

Ottelussa etenkin ulkokentällä mallikkaasti esiintynyt Ville Peltonen oli Surakan kanssa samoilla linjoilla.

– Pelasimme tänään selkeästi huonommin kuin edellisessä ottelussa. Onneksi kaveri oli sitten vieläkin huonompi. Liikaa tuli tyhmiä paloja, mutta paransimme loppua kohti. Nämä ovat tärkeitä pisteitä, sillä Kankaanpää on päävastustajiamme.

– Oma ulkopelini oli ihan hyvää, mutta sisäpelissä tuli niitä helppoja paloja. Onneksi kausi on vasta alussa, niin on aikaa parantaa, Peltonen hymyili.

Puhuria ja paahdetta

Aurinko paahtoi lauantaina niin katsojia kuin pelaajiakin lähes täydeltä terältä. Helteinen ja myös varsin tuulinen sää vaikutti jonkin verran pelin tasoon.

– Hiukan helle vaikutti peliin. Lähinnä se vaikuttaa henkisellä puolella ja pehmentää päitä. Oli kuitenkin hyvä, että pystyimme pysymään rauhallisina, pelinjohtaja Surakka pohti.

Paukku pelaa seuraavan kerran ensi viikon torstaina kotikentällä Hyvinkään Tahkoa vastaan. Surakan mukaan tuohon otteluun on asennoiduttava paremmin kuin lauantaina.

– Nyt harjoitellaan taas ennen torstaita. Hyvinkäällä on nuori ja innokas joukkue. Luulen, että siihen peliin asennekin löytyy helpommin kuin tänään, Surakka sanoi. (HäSa)

Asiasanat