Uutiset

Voittoputkelle jatko-osa

Steelers porskuttaa salibandyn Divarin kärjessä. Se kasvatti voittoputkensa tällä erää neljään, kun ÅIF kaatui kaksijakoisen esityksen jälkeen 8-4 (2-2, 2-1, 4-1). Samalla katkesi tylysti sipoolaisten kolmen ottelun voittoputki.

Kotijoukkue aloitti ottelun tutun tehokkaasti, kun Mico Pihlajinen ravisteli apinan harteiltaan tekemällä kauden avausosumansa. Sen jälkeen kuskin paikalla ottelun puoliväliin asti oli tiukasti pudotuspelipaikasta taisteleva ÅIF.

– Se johtui siitä, että vastustaja pelasi hyvin ja me emme pelanneet omalla tasollamme. Me paransimme sen jälkeen esitystämme ja olimme huolellisia pallon kanssa. Saimme lisäksi peliimme mukaan raivopelaamisen, minkä olisi pitänyt olla mukana pelin alusta asti. Sitä ei alussa ollut ja siksi esityksemme oli noin tahmeaa. Onneksi pystyimme kesken ottelua nostamaan tasoamme, analysoi Steelersin päävalmentaja Jani Järvinen ottelun käänteitä.

Steelersin herättäjänä toimi ikitaistelija Iiro Nurminen. Sami Saarinen tarjoili molempiin Nurmisen toisen erän lopun maaleihin namusyötöt.

– Se oli vähän vaikea alku itsellä ja koko meidän ketjulla. Emme löytäneet keinoa pelimme avaamiseen, mutta sitten se lopulta ensimmäisen osuman myötä löytyi. Ensimmäinen maali aina helpottaa. Aloitimme luovimaan enemmän emmekä menneet liikaa raiteilla, sanaili Nurminen.

Syöksymaali

Kolmannen osumansa Nurminen teki valmentajansa toivomalla tavalla. Laituri syöksyi miltei päättömästi ÅIF:n maalille vatsalleen ja tökkäsi 6–4-osumallaan lopullisen niitin ottelulle.

– Saimme hyvin käännettyä pelin kohti vastustajan maalia. En oikein tiedä näinkö edes palloa, mutta sinne vaan syöksyin. Hattutempun tekeminen tuollaisella taistelumaalilla tuntuu todella hyvältä, hymyili Nurminen.

Steelersin pistehirmut Ville Lastikka (2+0) ja Nico Jonaeson jäivät tällä kertaa hieman taka-alalle. Toki Lastikka kasvatti jälleen huikeaa maalimääräänsä, mutta 7-4-osuma merkittiin pistepörssin ykköselle täysin puhumalla. ÅIF:n Kimmo Pekkanen teki tilanteessa tyylipuhtaan oman maalin.

Järviseltä ei jäänyt huomaamatta tehoketjunsa esitys.

– Koko kolmoskenttä (Nurminen-Saarinen-Lauri Viitala) oli todella hyvä tänään. Kakkosketju (Julius Aaltonen-Lastikka-Jonaeson) on kantanut meitä koko kauden, mutta tänään sen esitys jäi vähän piippuun. Oli ihan hyväkin, että muut astuvat välillä esiin.

Tunteet kuohahtivat

Toisen erän lopulla nähtiin erikoinen episodi, kun Nurminen meni tuulettamaan toista osumaansa ÅIF:n puolustajan Jan Qvickströmin naaman eteen. Nurminen pahoitteli jälkikäteen tekoaan, vaikka pelaajalla oli osaltaan selkeä syykin kuittaukseensa.

– On todella epäurheilijamaista mennä noin tuulettamaan. Kävin pyytämässä erätauon jälkeen tekoani anteeksi. Tunteet vaan nousevat välillä pintaan. Kaveri veti jalkakampin aikaisemmin pelissä. Jos sellaisista ei anneta jäähyä, se antaa pelaajille signaalin, että niin saa tehdä, selvitti Nurminen. (HäSa)

Asiasanat