Uutiset

Voittoputki kasvoi jo tusinaksi

HPK-LP Kangasala 3-0

Kolme pistettä ja voittoputki jatkui.

HPK joutui tiukalle etenkin päätöserässä naisten lentopallon Mestaruusliigan jumbon LP Kangasalan kanssa, mutta Kerho kokosi rivinsä ja hoiteli täyden pistepotin suoraan kolmessa erässä.

HPK kasvatti voittoputkensa jo 12 ottelun mittaiseksi. LP Kangasala on puolestaan voittanut kolme liigapeliä tällä kaudella ja nekin kahden kuukauden välein.

Siinä mielessä LP Kangasala tuli Hämeenkaareen yritteliäästi ja ilman pyyhkeen kehään heittämistä.

HPK vei avauserän kaikista helpoimmin, vaikka ratkaisu syntyikin vasta neljännellä eräpallolla. Marina Skender tulitti laidasta erän päättäneen pisteen.

HPK oli pahoissa vaikeuksissa toisen erän alkupuoliskolla, sillä Lauren Bledsoen syöttöputken aikana vierailija rymisteli 7-3-johtoon.


Antikainen toi piristystä

HPK:n päävalmentaja Dirk Sauermann teki onnistuneen vaihdon ja laittoi Nette Tuomisen tilalle Annina Antikaisen. Antikainen sytytti Kerhon lopulta selkeään erävoittoon. Antikainen oli poikkeuksellisesti yleispelaajana myös verkolla ja hän täräyttikin jopa kolme hyökkäyspinnaa.

Vaihdosta tullut passari Heidi Rovanperä käänsi keskeltä erän viimeisen pinnan.

HPK joutui kolmannessa erässä tosi ahtaalle. Vierailija sai yrittää ratkaisua peräti kolmen eräpallon voimin, mutta lopulta Skender hyödynsi Kerhon toisen eräpallon ässäsyötöllä.

-Kamalaa oli. Oli meidän pelissä hyviäkin juttuja, mutta emme päässeet omalle tasollemme, sanoi hyvän ottelun pelannut Pauliina Vilponen.

-Jotenkin meillä oli yleinen jännitys. Taisimme ajatella, että meidän pitäisi voittaa oikein selvästi. Olemme nimittäin harjoitelleet paljon. Harkat ovat menneet hyvin. Odotimme, että pystymme pelaamaan samalla tasolla, Vilponen pohti.


Torjunta toimi parhaiten

Sauermann löysi joukkueensa otteista myönteisiä seikkoja täyden pistepotin lisäksi.

-Torjunta (14 pistettä) sujui hyvin. Pauliina otti neljä torjuntaa ja Noora Lainesalo hankki kolme torjuntapinnaa. Puolustus oli ihan ok-tasolla, Sauermann sanoi.

Sauermann oli pettynyt joukkueensa hyökkäykseen, sillä HPK hyökkäsi vain 32 prosentin teholla.

LP Kangasalan valmentaja Marko Järvenpää harmitteli sitä, että joukkue ei tarttunut HPK:n antamaan mahdollisuuteen.

-Vähän harmi, sillä meillä olisi ollut mahdollisuus jopa pisteeseen. Vastaanotto oli meillä heikkoa, mutta mielestäni ei kuitenkaan noin heikkoa (24 %) kuin tilasto näyttää. Hihapelissä hävisimme tämän ottelun. Olisimme tarvinneet ykköshyökkäystä, Järvenpää korosti.

-Kun torjunnat menivät HPK:lle 14-1, tämä oli siihen nähden tiukka peli. Kira Vikman onnistui hyvin ensimmäisessä täydessä pelissään liberona, Järvenpää sanoi.

-Meidän molemmat passarit taisivat laihtua tässä pelissä 2-3 kiloa, Järvenpää sanoi ja viittasi joukkueen heikkoon vastaanottoon.


Kangasala joutuu odottamaan ratkaisuja

LP Kangasala pelaa runkosarjan loppuun ja alkaa sitten valmistautua putoamisotteluihin.

-Runkosarjan jälkeen meillä on kolmen ja puolen viikon tauko ennen karsintoja. Asia johtuu Ykkössarjan ohjelmasta ja A-tyttöjen lopputurnauksesta. Liiton olisi syytä laittaa ohjelmat jatkossa kuntoon, Järvenpää sanoi.

HPK päättää runkosarjan LP Viestin vieraana ensi lauantaina.

-Salolla voi olla jopa paineita siinä pelissä voittoputkensa takia. Mahdollisimman paljon laitetaan kampoihin. Voittomaan lähdetään Saloakin. Mahdollisuuksia meillä on, sillä lentopallo on peli, jossa pallo pomppii, Vilponen arveli.

HPK on runkosarjan kakkonen. Se aloittaa välieräsarjan maanantaina 14. maaliskuuta kotimatsilla Hämeenkaaressa. Finaaliin selviää neljällä voitolla. (HäSa)