Uutiset

Voittoputki kasvoi jo viiteen

HPK:n hyvät otteet jääkiekkoliigassa jatkuivat perjantaina, kun joukkue otti viidennen peräkkäisen voittonsa. Tällä kertaa Kerhon taakse jäi kouvolalainen KooKoo, joka taipui kotihallissaan hämeenlinnalaisille maalein 1–2 (0–0, 1–2, 0–0).

– Hyvä voitto. Varsinkin toisessa erässä pelasimme tosi hyvin ja veskari (Emil Larmi) oli mainio koko ottelun, kehui HPK:n voittomaalin tehnyt puolustaja Petteri Nikkilä.

Kerhon tehot lepäsivät Kouvolassakin Oula Palveen johtaman ykkösketjun harteilla. Palve (0+2), Janne Lahti (1+0) ja Sakari Manninen (0+1) ovat äityneet viime peleissä hyvään iskuun. Lahti teki Kerhon tasoitusmaalin komealla laukauksellaan, eikä KooKoon maalivahdilla Samu Perhosella ollut tilanteessa mitään mahdollisuuksia torjua.

HPK:n voittomaali oli yksi hämeenlinnalaisten kauden komeimmista maaleista. Palve ja Manninen petasivat paikan Nikkilälle, jolla oli tilaa nousta viivasta muutama metri maalia kohden ja laukoa kiekko ranteella ohi Perhosen.

– Manninen antoi hyvän syötön ja maalilla oli hieno maskikin. Perhonen sanoi pelin jälkeen, ettei hän nähnyt mitään. Itse näin, että kiekolle oli tilaa mennä sisään, Nikkilä kertasi.

Puolustaja kehui myös Lahden laukausta.

– Kunhan ammuin kohti maalia ja Jaska pääsi maailmanluokan rannarillaan painamaan kiekon yläläskiin, hän hehkutti.

HPK:n päävalmentaja Antti Pennanen oli aiheestakin tyytyväinen Kerhon esitykseen.

– Kova kotijoukkue oli vastassa, jos katsoo nimilistaa. Se on äijäjoukkue, jossa ei junnuja ihan hirveästi pelaa. Lähtökohta oli vielä, että KooKoo on hävinnyt pelejä ja voi vain kuvitella, mitä Haataja (Juha-Pekka), Green (Josh) ja muut kopissa puhuvat. Se näkyi alussa, mutta myös me olimme vahvoja, Pennanen sanoi.

Toinen erä oli perjantain parasta Kerhoa.

– Se oli meiltä aika ylivoimainen ja saimme hienot maalit. Myös kolmannessa jaksoimme olla aktiivisia. Joukkue on hyvässä kunnossa, vaikka harjoittelemmekin kohtuullisen paljon. Silti se jaksaa pelata, valmentaja iloitsi.

Ykkösketju sai kehut myös Pennaselta.

– Se oli erittäin hyvä. Ensimmäinen 20 minuuttia ei ollut sillekään helppo, mutta toisessa erässä ketjulla oli viisi maalipaikkaa. Emil otti muutaman huippukopin. Ehkä peli oli enemmän 2–5-ottelu kuin 1–2.

HPK pelasi Kouvolassa kuudella puolustajalla, eikä sillä ollut seitsemättä pakkia edes kokoonpanossa.

– Se oli pakeille luottamuksen osoitus. Kenenkään ei tarvinnut miettiä, miten alku menee ja koska seitsemäs tulee mukaan. Puolustajat tykkäävät kuudella pelaamisesta, Pennan muistutti.

HPK:n alivoima toimi Kouvolassa erinomaisesti hyvää ylivoimajoukkuetta vastaan.

– Katsoimme sitä vähän aamulla. Muutaman paikan KooKoo sai, mutta pystyimme ne kuitenkin nollaamaan. Se on tehnyt 16 maalistaan yhdeksän ylivoimalla ja siinä joukkueen äijämäisyys ja hyvät pelaajat ovat kauden aikana näkyneet, Pennanen mietti.

HPK pelaa seuraavan ottelunsa heti lauantaina SaiPaa vastaan. HäSa

Katso video

HPK:n pelaajan haastattelu osoitteessa www.hameensanomat.fi

Asiasanat

Päivän lehti

5.12.2020

Fingerpori

comic