Uutiset

Voittoputki venyi viiteen

HPK:n lentopallonaisten työpäivä ei venynyt maanantaina turhan pitkäksi. Kerho nuiji Mestaruusliigan kotiottelussaan odotetun selvästi Hämeenkaaressa vierailleen Liigaplokin. Pihtiputaalaisvieraat pysyivät pari erää jotenkin kotijoukkueen perässä, mutta päätöserä oli jo yhtä maalia. Lopulta HPK:n voittolukemat olivat 3–0 (25–19, 25–19, 25–9). Hämeenlinnalaiset venyttivät täydellä kolmen pisteen voittojen putkensa viiden ottelun mittaiseksi.

Kerho esitteli maanantaina kentällä myös uuden amerikkalaisvahvistuksensa. Sue Jacobi pelasi koko ottelun yleispelaajana. Kaksi erää meni vielä vähän totutellessa, mutta päätöserässä Jacobikin (8/+6) yltyi mainioon iskuun. 24-vuotiaan pelaajan kolmen erän pistemääräksi tuli lopulta 17 (+8).

– Pelaaminen tuntui hyvältä. En ollut hermostunut, mutta ensimmäinen peli on aina ensimmäinen peli. Se pitää saada vain pelattua. Joukkue on tehnyt oloni tervetulleeksi siitä lähtien, kun tulin tänne. Tyttöjen kanssa on hauska pelata, Jacobi sanoi.

Jacobi ehti harjoitella uuden joukkueensa kanssa neljä kertaa ennen ensimmäistä peliä. Se riitti ammattilaiselle, jota aikaero vielä jonkun verran rasittaa.

– Yritän mennä nukkumaan riittävän aikaisin, mutta valvon vielä liikaa ja aamulla tekisi mieli nukkua pitkään. Uskon kuitenkin, että aikaero-ongelma menee muutamassa päivässä ohi, Jacobi luotti.

Hermostunut alku

HPK:n päävalmentajan Jukka Koskisen mielestä joukkue oli hermostunut kahden ensimmäisen erän aikana.

– En ollut ihan tyytyväinen pelinrakenteluun. Oikeastaan molemmilla passareilla vähän lipsui, eikä passeissa ollut tarkkuutta. Ajatuksena oli, että Noora (Venho) pelaisi enemmänkin, mutta sisääntulo oli jäykähkö. Onneksi loppuun tuli mallikkaasti muutama hyvä syöttö, ja hän pääsi peliin mukaan. Yhden uuden pelaajan ei pitäisi peliä sekoittaa. Onneksi vastustaja teki kuitenkin kahdessa erässä ensimmäisessä enemmän virheitä, Koskinen mietti.

Koskinen oli tulistuakin omiensa otteisiin ottelun alkupuolella.

– Muutama taktinen juttu oli sellainen, että olin jo hermostua. Jouduin sanomaan samoista asioista kuudetta kertaa, eikä siltikään mennyt perille, päävalmentaja sanoi.

Boricheva taas tehokkain

HPK:n tehokkain pelaaja oli jälleen kerran Anna Boricheva. Marina Skenderin sairausloman aikana entistä isomman roolin ottanut valkovenäläinen teki 19 (+17) pistettä. Myös Pihla Pelkiö (9/+9) sai päävalmentajalta kehut.

– Pihla on tehnyt jo aika monessa pelissä kovat plus-miinus-saldot. Torjunta ja hyökkäys olivat hänellä tilastollisesti mukavaa luettavaa.

Koskinen oli tyytyväinen myös uuden vahvistuksen esiintymiseen.

– Olen hänen peliinsä lupaavan tyytyväinen. Varsinkaan hyökkäyspuolta ei ole juuri ehditty harjoitella, eikä nelospaikkaa ole hänelle ajateltukaan. Sue pelaa todennäköisesti hakkurin paikalla, kun Marina tulee takaisin ruutuun. Häneltä on odotettavissa hyökkäyksessä vielä paljon parempaakin, Koskinen lupasi.

Liigaplokin tehokkain pelaaja oli Kyndra Abron (9/+7). Hakkuri jätti kuitenkin itsestään hyökkäystä lukuun ottamatta valjun kuvan.

Pihtiputaalaisten päävalmentaja Teemu Oksanen kehui pelin jälkeen Kerhoa.

– HPK pelasi kurinalaisen ja hyvän pelin. Se sai torjunta-puolustuspelillään meiltä hyökkäystehot pois. Varsinkin puolustusten jälkeiset hyökkäykset hävisimme selvästi, Oksanen myönsi. (HäSa)

Asiasanat