Uutiset

Voittosarake näyttää yhä nollaa

Kaksi kertaa johdossakin, mutta lopulta tuli turpiin.

Siinä Hämeenlinnan Pallokerhon tiistaisen Jyväskylän vierasottelun anti tiivistettynä. HPK kärsi jääkiekkoliigassa kolmannessa ottelussa yhtä monennen tappion, kun JYP oli kotijäällään parempi maalein 5–3 (2–2, 1–0, 2–1).

HPK oli ottelun ensimmäisessä 1–0-johdossa Tuomas Vänttisen osumalla ja 2–1-johdossa Zach Hamillin maalilla. JYP tuli kuitenkin kummallakin kerralla ripeästi tasoihin. Toisessa erässä JYP meni Jani Tuppuraisen maalilla johtoon, eikä enää sen jälkeen johtoaan menettänyt.

Hamill nosti Kerhon ottelun toisella maalillaan 4–3-takaa-ajoon, mutta tasoihin Kerho ei enää päässyt. Kanadalainen on tehnyt kolmessa ottelussa yhtä monta maalia.

– Täällä on ollut hyvä olla. Valmentajat ovat koko ajan kertoneet, mitä minulta kentällä odotetaan, ja joukkuekaverit ovat ottaneet minut hyvin vastaan, Hamill sanoi.

Keskiviikkona Kärpät

HPK jatkaa pelejään heti keskiviikkona. Vastus ei ainakaan helpotu, kun Rinkelinmäelle saapuu vieraaksi hallitseva mestari Oulun Kärpät. Joukkue on hävinnyt kaksi peräkkäistä otteluaan, joten sekin haluaa varmasti katkaista orastavan tappioputkensa nopeasti.

– Tämä peli pitää unohtaa nopeasti. Toivottavasti onnistumme pelaamaan keskiviikkona koko 60 minuutin ajan hyvin, Hamill huokaisi.

Kerho on saalistanut kolmesta pelaamastaan pelistä yhden pisteen. Se tuli Hamillin 3–3-tasoitusmaalilla avausottelussa Lahdesta.

– Suurin ongelmamme on pitää peli kasassa koko ottelun ajan. Jos siinä onnistumme, hyvä tulee, Hamill luotti.

Kaksijakoiset tunnelmat

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen oli mietteliäs ottelun jälkeen. Ottelun sisällä oli hyviä asioita, mutta välillä oikein huonojakin hetkiä.

– Fiilikset ovat kaksijakoiset. Pelissä on paljon hyvää, mutta puolustuspelaamisessa tulee ihmeellisiä virheitä ja black outteja. Teemme kovaa töitä maalien eteen, mutta huonon viisikkopuolustamisen takia omiin tulee järkyttäviä virheitä, Arvonen sanoi.

Arvonen muistutti myös, ettei HPK voi ottaa JYPin tasoista joukkuetta vastaan niin paljon rangaistuksia kuin se tiistaina otti (viisi kaksiminuuttista). Itse se pääsi pelaamaan ylivoimaa ainoastaan kerran, mutta päätuomarikaksikkoa Aaro Brännare–Tom Laaksonen ei vähistä ylivoimista voi syyttää.

– Se oli meistä kiinni. Emme menneet väleihin ja hankkineet jäähyjä, päävalmentaja myönsi.

Arvonen oli tiistain jälkeen tyytyväinen siihen, että pelaamisen rakenne on kunnossa.

– Puolustuspelaamiseen pitää vain parantua huomattavasti, jotta alamme saada pisteitä.

Järveläinen takaisin Kerhossa

Ville Järveläinen teki Kerhon kokoonpanoon paluun viime viikon Mestis-visiittinsä jälkeen. Myös Joni Tuulola pelasi ensimmäisen täyden ottelunsa ja oli järjestelemässä komealla katkollaan Hamillin 4–3-maalia.

– Kumpikin pelasi ihan hyvin. Heidän suoritukseensa voi olla tyytyväinen ja varmaankin kumpikin jatkaa pelaamista, Arvonen mietti.

Joni Myllykoski pelasi HPK:n maalissa ensimmäisen liigapelinsä Kerhon paidassa. Hänelle kertyi 32 torjuntaa, kun Tuomas Tarkki selvisi JYPin maalissa 29 torjunnalla. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

27.10.2020

Fingerpori

comic