fbpx
Uutiset

Vojtech Polak tuo taitoa ja kokemusta

Hämeenlinnan Pallokerhon syyskuussa alkavaan jääkiekkoliigaan valmistautuva joukkue julkaisi maanantaina tehneensä sopimuksen hyökkääjä Vojtech Polakin kanssa. Hyökkääjän sopimus on kauden mittainen.

30-vuotias tšekkihyökkääjä Polak pelasi viime kaudella liigaa Tampereen Ilveksen paidassa. Kesken kauden Tuomas Tuokkolan valmentamaan tamperelaisjoukkueeseen liittynyt pelaaja ehti tehdä 47 ottelussa 37 (14+23) pistettä. Ilveksen kahdessa pudotuspeliottelussa hän syötti yhden maalin.

Polak on pelannut urallaan kotimaansa lisäksi myös NHL- ja AHL-liigoissa Dallas Starsin organisaatiossa, KHL-liigassa yhdeksän ottelun verran Riian Dynamossa ja Sveitsin pääsarjassa Klotenissa ja SCL Tigersissa. NHL-otteluita hänelle kertyi ainoastaan viisi, mutta AHL-liigaa taitava ylivoimaspesialisti pelasi 162 ottelua tehoilla 35+60=95. Dallas varasi Polakin kesällä 2003 toisella kierroksella.

– Tosi hyvällä fiiliksellä tulen Hämeenlinnaan ja odotan jo pääseväni tositoimiin. Olen harjoitellut kesän Tšekissä ja käynyt muutaman kerran jäälläkin, keskiviikkona Hämeenlinnaan saapuva Polak kertoi HPK:n tiedotteessa.

HPK:n päävalmentajan Pasi Arvosen mukaan tshekkihyökkääjä tuo Kerhoon paljon taitoa ja kokemusta.

– Hänellä on varmasti iso vastuu meidän ylivoimassamme. Polak oli viime kaudella ihan Ilveksen parhaita pelaajia ja vahvistaa meidän nuorta joukkuettamme edelleen, Arvonen kehui.

Arvonen uskoo, että Polakin persoonakin sopii HPK:hon mainiosti.

– En ole vielä jutellut hänen kanssaan, mutta olen kuullut, että hän on erittäin pidetty pelaaja joukkueen keskuudessa.

Hämeenlinnalaisten joukkue on Polakin sopimuksen jälkeen lähes valmis, eikä seuravaakaan sopimusjulkistusta tarvinne odottaa kovin pitkään. Arvonen onkin tyytyväinen siihen, millaisen joukkueen Kerho on vaikeuksien jälkeen kasaan saanut.

– Meillä oli muutama valmis sopimus jo aiemmin, mutta pelaaja valitsi NHL:n. Olemme punnertaneet koko kesän pelaajia etsiessämme ja videoita on katsottu pirusti. Tällä hetkellä ryhmä näyttää ihan ookoolta, ei ole mitään moittimista.

Erityisen mielissään Arvonen on siitä, että joukkue on kasassa ennen kuin HPK aloittaa todenteolla yhteisharjoittelun kohti sarjaa.

– Saamme hitsattua joukkueen yhteen Rovaniemen leirillä ja pääsemme harjoittelemaan hyvin elo-syyskuun. On todella tärkeä juttu, että jokainen pelaaja pääsee sisään joukkueeseen hyvissä ajoin.

HPK matkustaa Rovaniemen leirilleen ensi maanantaina ja pelaa heti tiistaina kauden ensimmäisen harjoitusottelunsa haaparantalaista Ruotsin Allsvenskan-joukkuetta Asplöveniä vastaan. Torstaina HPK kohtaa toisessa leiriottelussaan Mestis-seura Rovaniemen Kiekon

Hämeenlinnassa kauden 2015–2016 HPK nähdään ensimmäisen kerran tositoimissa torstaina 13. elokuuta kello 19 SSAB-turnauksen ottelussa Luulajaa vastaan. Perjantaina 14. elokuuta kello 19 Kerhon vastustajana on Mikkelin Jukurit. Hämeenlinnan turnauksessa nähdään myös hallitseva suomenmestari Oulun Kärpät, joka pelaa torstaina Jukureita ja perjantaina Luulajaa vastaan. Kumpikin Kärppien ottelu alkaa Ritariareenassa kello 15. HäSa

Asiasanat

Menot