Uutiset

Vorot vievät kaksikielisen papukaijan Hongkongissa

Hongkongin kasvitieteellistä puutarhaa on kohdannut suuri suru, sillä yksi puutarhan vetonauloista, kaksikielinen papukaija, on varastettu.

Puutarhan edustajan Michelle Wongin mukaan joku kunnoton kelmi varasti papukaijan sen häkistä. Wongin mukaan varkaudessa on selvästi kyse tilaustyöstä, sillä muut häkin papukaijat oli jätetty rauhaan. Papukaijan arvoksi Wong arveli pimeillä markkinoilla jopa 2 500 taalaa (runsaat 1 840 euroa).

Varastettu papukaija on uhanalaisiin eläimiin lukeutuva kolmivuotias smaragdiara. Lintu osaa hölpötellä sujuvasti joitakin sanoja sekä englanniksi että kantoninkiinaksi.

Papukaijan varastajalla saattaa olla edessään tiukat ajat, sillä Wongin mukaan Red-nimen tunteva lintu ärsyyntyy helposti, jos sitä pidetään liian pienessä häkissä ja ilman virikkeitä.

Jennifer Lopez oikeustaisteluun julkkislehteä vastaan

Laulaja-näyttelijä Jennifer Lopez ja hänen aviomiehensä Marc Anthony haastavat yhdysvaltalaisen julkkislehti National Enquirerin oikeuteen. Lehti on vihjannut parin sekaantuneen huumeskandaaliin.

Pariskunta on palkannut avukseen Belfastissa toimivan asianajajan Paul Tweedin, joka on erikoistunut kunnianloukkauskanteiden ajamiseen eurooppalaisissa tuomioistuimissa.

Pusut saattavat viedä Richard Geren oikeuteen

Innokkaat pusut saattavat viedä amerikkalaisnäyttelijä Richard Geren oikeuteen Intiassa. Gereä vastaan on nostettu kaksi kannetta, koska hän halaili Bollywood-näyttelijä Shilpa Shettya dramaattisin ottein New Delhissä sunnuntaina järjestetyssä aidsin vastaisessa tilaisuudessa.

Julkiset hellyydenosoitukset ovat yhä monien intialaisten mielestä hyvien tapojen vastaisia. Geren pusut ovat nostattaneet Intiassa ison kohun, ja mielenosoittajat ovat polttaneet Geren kuvia.

Kanteissa Gereä syytetään säädyttömästä julkisesta esiintymisestä. Enimmäisrangaistus säädyttömyydestä on Intiassa kaksi vuotta vankeutta.

STT

Päivän lehti

2.6.2020