Uutiset

Voutilakeskuksen tontilla sijaitsevaan rivitaloon uusi lastensuojeluyksikkö

Lastensuojelun laitoshuollon palvelujen tarve on kasvanut viime vuosina koko valtakunnassa kahdesta viiteen prosenttia. Vuonna 2005 nousu oli 1,9 prosenttia valtakunnallisesti jä Hämeenlinnassa 1,7 prosenttia.

Hämeenlinnan kaupunki perustaa seitsemänpaikkaisen lastensuojeluyksikön Voutilakeskuksen tontilla sijaitsevaan rivitaloon.

– Kyse ei ole uudesta rakennuksesta vaan vanhasta rivitalosta, joka peruskorjataan. Korjaus ja muutostyöt alkavat ensi syksynä ja yksikkö otetaan käyttöön syksyllä 2008, kertoo kehittämispäällikkö Vuokko Lehtimäki.

Lehtimäki uskoo, että uuteen yksikköön pestataan uusia työntekijöitä, koska esimerkiksi Hämeenlinnan perhekeskus on toiminut viimeisten kuukausien ajan äärirajoilla ja riittämättömällä henkilöstöllä.

Uuteen lastensuojeluyksikköön sijoitetaan seitsemän pitkäaikaista sijoitusta tarvitsevaa nuorta, iältään 10-18-vuotiaita.

Voutilakeskuksen tontilla sijaitsevan kiinteistön peruskorjauksen alustava kustannusarvio on 500 000 euroa. Se maksetaan kaupungin peruskorjausrahoista tänä ja ensi vuonna. Käyttökulut ovat yhteensä 45 000 euroa vuodessa. (HäSa)

Päivän lehti

22.1.2020