Uutiset

VR kyykyttää hämeenlinnalaisia - taas

Ensi viikolla astuvat VR:n uudet aikataulut voimaan. Hämeenlinnasta Tampereella junalla työssäkäyvien elämä muuttuu taas hitusen kalliimmaksi, kun aamuseitsemän Inter City -juna muuttuu Pendolinoksi.

30 päivän kuukausilipulla matkustavat joutuvat maksamaan jälleen hiukan lisää – tyhjästä. VR:n aikataulusuunnittelija on tehnyt loistavaa työtä.

Jos mielit töihin ajoissa, pääset kyllä Tampereelle Pendolinolla, mutta takaisin tullessa saat huomata, ettei työpäivän päätteeksi Tampereelta lähtevät Pendolinot pysähdy Hämeenlinnassa.

Jos haluat rahoillesi täyden vastineen, työpäivä venyy melkoisen pitkäksi; seuraava Hämeenlinnassa pysähtyvä Pendolino lähtee Tampereelta 22:02.

VR:lle kelpaa siis jälleen hämeenlinnalaisten työmatkalaisten rahat, mutta täyttä vastinetta niille ei ole tarjolla. On jokseenkin outoa, että pääradan varressa asuvan kaupunkilaisen täytyy anoa työnantajalta uusia työaikoja sen takia, ettei VR kykene saamaan junaliikenteen hinnoitteluun mitään tasapainoa.

Eri hintaluokan junia kyllä kulkee tiheään, mutta työmatkalaisen on aina ostettava se kallein lippu jotta hän voi varmistaa, että pääsee työpaikalle ja takaisin järkevästi. Tämä uusin muutos on hyvä osoitus siitä, että juhlapuheet ovat juhlapuheita.

Ympäristöystävällinen liikkuminen tehdään mahdottomaksi ja matkustajat siirtyvät kiskoilta omiin autoihinsa. Hämeenlinnan kaupunkikin voi miettiä, kuinka sitä todella arvostetaan suurissa pöydissä, kun sen asukkaiden etujen yli kävellään aina mennen tullen.

J.Tulikoski

Hämeenlinna

Päivän lehti

28.11.2020

Fingerpori

comic