fbpx
Uutiset

VR lisää junavuoroja eri puolille Suomea, paitsi Helsingin ja Tampereen välille – pääradalla matkanteko hidastelee rakennustöiden takia

VR ottaa elokuussa käyttöön 30 uutta junavuoroa viikossa. Eniten lisävuoroja saavat käyttöönsä Tampereen ja Porin sekä Helsingin ja Lappeenrannan välillä matkustavat.

Uusia vuoroja otetaan käyttöön yhteensä kuudella eri reitillä. Helsingin ja Turun välille lisätään neljä uutta viikonloppuvuoroa.

Uusia vuoroja tulee myös Oulu–Seinäjoki-, Tampere–Turku- ja Vaasa–Seinäjoki-reiteille.

Uudet vuorot alkavat kulkea elokuun 13. päivästä lähtien.

Myös Kolariin kulkevien junien määrä kasvaa. Uudet vuorot alkavat kulkea jo kesäkuun 18. päivästä alkaen.

MM-jalkapallo lisää junavuorojen määrää

Kesätapahtumatkin lisäävät junavuorojen määrää.

MM-jalkapallon takia Pietariin kulkee junia useammin. VR on huomioinut myös Ruisrockin, Joensuun Ilosaarirockin ja Cheekin Lahden konsertin kävijöitä lisäämällä junavuoroja kyseisiin ajankohtiin.

Myös PoriJazzista ja SuomiAreenasta pääsee Helsingin suuntaan useammalla iltajunalla.

VR:n mukaan Liikenneviraston ratatyöt hidastavat matkantekoa Helsingin ja Turun välillä aina ensi vuoden puolelle asti. Junien lähtöajat Turusta aikaistuvat, mutta saapumisajat pysyvät ennallaan kesäkuun 18. päivään ja elokuun 12. päivän välisenä aikana.

Rantaradan hidastukset ovat keskimäärin 13 minuuttia.

Helsingin ja Tampereen välillä Liikenneviraston hidastukset päättyvät joulukuussa. Pääradan junaliikennettä hidastaa Tampereelle saavuttaessa myös Kansi ja Areena -rakennushanke.

Menot