Uutiset

Vuorenpää pelaa kärkiryhmässä päätöskierroksen

Aulangon Golfklubin Minna Vuorenpää jatkoi perjantaina erinomaisia otteita Talin golfkentällä pelattavassa Erkko Trophyssa. Kahden kierroksen jälkeen Vuorenpää jakaa kärkipaikan yhdessä Keimola Golf Vantaan Sanna Nuutisen kanssa.

Perjantain kierrokseen Vuorenpää käytti 73 (+2) ja yhteistuloksella par (69-73) aulankolainen jakaa kärkipaikan USA:ssa yliopistogolfia pelaavan Sanna Nuutisen kanssa (73-71). Kärkikaksikon takana kolmantena on Hollannin Lotte Karjlin Zaanen tuloksella +2 (71-73). Tanskan Jinjira Rasmunssen on tuloksessa +3 (69-76). Neljä lyöntiä kärjestä pelaavat ruotsalaiset Alexandra Kristoffersson, Emma Henriksson ja Tammer Golfin Noora Tamminen.

-Päivän kierros oli taistelua. Isoimmat ongelmat olivat avauksissa, vaikka torstain kierroksella ne olivat vahvuuteni. Puttaaminen oli aika vaikeaa, koska oli satanut niin paljon ja greenit olivat pehmeät. Päivän tulokseeni olen kuitenkin tyytyväinen, Vuorenpää summasi kierroksensa.

Lauantain päätöskierroksella Vuorenpäällä on mahdollisuus ottaa uransa suurin voitto. Suomen avoimilla mestaruuskilpailuilla, Erkko Trophyllä, on pitkä historia ja kilpailu on Euroopassa varsin arvostettu. Hämeenlinnalaisilla golfareilla on kilpailun historiassa sijansa, sillä Pekka Kuivasaari (1977) ja Jouni Vilmunen (1980) ovat Erkko Trophyn voittoa juhlineet.

-Todella innoissani lähden lauantaina pelaamaan. En ole ennen täällä vastaavassa tilanteessa ollut. Voittoon on mahdollisuudet ja tykkään siitä tilanteesta, Vuorenpää totesi.

Miesten sarja on suvereenia suomalaisten hallintaa, sillä kaikki kärkikymmenikön pelaajat ovat suomalaisia. Kilpailua johtaa Nurmijärven Golfklubin Miki Kuronen tuloksella -8 (66-68). Kurosen voitto olisi suuri yllätys ja päätöskierrokselle suurimpana voittajasuosikkina lähteekin Kymen Golfin Tapio Pulkkanen (65-70), joka on yhden lyönnin Kurosen perässä. Tawast Golfin Karri Sahla karsiutui tuloksella +16 (84-74). (HäSa)