Uutiset

Vuorentaan Metsäpirtistä tulee päiväkoti

Asukkaista tyhjenneille vanhainkodeille on Hämeenlinnassa löytynyt käyttöä vaihtelevasti. Vuorentaan tilat ovat täyttymässä uudelleen, mutta Mäntykodon talo on osoittautunut hankalasti markkinoitavaksi.

Vuorentaan vanhainkodin Metsäpirtin rakennukseen on suunnitteilla uusi päiväkoti.

Vuorentakana ongelmia tuottaa ainoastaan rakennus, jossa on juhlasali, keittiö ja pesula. Muut tilat ovat jo vuokrattuina tai ainakin niihin on tulossa vuokralaisia.

-Metsäpirtin taloon tulee päiväkoti, koska kaupungin länsipuolella on paljon tarvetta päivähoidolle. esimerkiksi Jukolassa päivähoitoa on tällä hetkellä vuokratiloissa, joita Metsäpirtti korvaa.

Ahveniston päiväkodin ylätalohan jäi tyhjilleen homevaurion vuoksi jo jonkin aikaa sitten.

Metsäpirtti on muunneltavissa päiväkodin käyttöön suhteellisen pienellä remontilla. Päiväkodin toiminta alkaa siellä jo ensi syksynä.


Kiinnostuneet nippuun

Hankalampaa on ollut löytää uutta käyttöä Hauholla sijaitsevalle Mäntykodolle, joka on ollut tyhjillään jo toista vuotta.

Tarkkasilmäiset hauholaiset ovat viime aikoina huomanneet liikehdintää Mäntykodolla. Kylällä arveltiin jo, että talolle olisi jo löytynyt ostaja tai vuokraaja.

-On siellä ollut liikehdintää, mutta me siellä kävimme ja Kehken väki, toimitusjohtaja Raili Salminen Linnan tilapalveluista tunnustaa.

-Kävimme yhdessä kehittämiskeskuksen ihmisten kanssa tutustumassa tiloihin, jotta Kehkekin voisi markkinoida niitä.

Ajatuksena on ollut, että Kehke ehkä pystyisi tuomaan yhteen yksittäisiä yrittäjiä, jotka ovat tiloista kiinnostuneita.


Mäntykoto on liian iso

Raili Salminen ynnää, että Mäntykodossa on tuollaiset 2 700-2 800 neliötä hieman laskutavasta riippuen.

-Se on iso kohde kerralla myytäväksi tai vuokrattavaksi. Jos sitä taas ryhtyisi myymään osissa, pitäisi muodostaa osakeyhtiö ja myydä osakkeita.

-Jos löytyisi useampia tilasta kiinnostuneita yrittäjiä, heidän kanssaan voitaisiin tilantarpeista keskustella yhdessä.

Mäntykodossa toimii edelleen Linnan Aterian valmistuskeittiö, jonka Hauhon kunta melkein viime töikseen peruskorjasi.

-Jos joku olisi kiinnostunut koko Mäntykodosta, olisi ehkä mahdollista luopua valmistuskeittiöstä, mutta ainakaan nyt se ei ole ajankohtaista. (HäSa)

Päivän lehti

28.1.2020