Uutiset

Vuoristorata onkin possujuna

Koekaniini pettyi tivolin uuteen vetonaulaan. Äideille ja lapsille kyyti maittoi paremmin.

Kun puhutaan vuoristoradasta, mieleen juolahtaa ensimmäisenä Linnanmäen kymmenmetrinen ja huimaa kyytiä tarjoava vekotin. Odotukset ovat siis korkealla, kun juhlavuottaan viettävä Tivoli Seiterä mainostaa uutta Lohikäärme-vekotintaan vuoristoratana.

Sen kyydissähän voisi saada tukan hulmuamaan!

Paikanpäällä komeus paljastuu kuitenkin ympyrää kiertäväksi vaunuksi, jonka noin 15 metrin pituisella kierroksella on vain pari mitätöntä nousua ja laskua. Huvipuistoissa tällainen laite kulkisi pikemminkin possujunan kuin vuoristoradan nimellä.

Onko tästä nyt sitten iloa kenellekään?

Heppoinen ulkomuoto, lupaavia kommentteja

– Turhan lyhyen aikaa se kestää verrattuna vaikkapa maailmanpyörään, muuten ihan kiva.

Tätä mieltä ovat hämeenlinnalaiset Kirsi Torro ja Juho Rantanen koeajettuaan tämän tivolin alkavan kesän vetonaulan.

Samaa laitetta testanneet Sirpa ja Viljami Taulu puolestaan ovat yllättyneitä, kuinka hurjaa kyytiä sillä itse asiassa pääseekään.

– Mahanpohjastakin ottaa pari kertaa, he vakuuttavat.

Laite näyttää siis varsin heppoiselta, mutta kommentit ovat sävyltään myönteisiä. Eipä sitten muuta kuin kokeilemaan itse.

Lapsellista kyytiä kuramahoille

Ensimmäisenä haasteena on ahtautuminen pitkien koipien kera ahtaaseen vaunuun odottamaan matkan alkua. Kun se viimein onnistuu, on vuorossa totuttautuminen penkkiin, joka osoittautuu turhan kovaksi ja muhkuraiseksi.

Ja sitten matkaan. Vauhti ei todellakaan huimaa päätä, eikä sen paremmin mahaakaan. Ensimmäinen kierros on ohi kymmenessä sekunnissa, ja neljä muuta kierrosta hurahtavat nekin kuin vilauksessa verkkaisesta vauhdista huolimatta.

Koko perheen vuoristoradasta ei siis irtoa iloa kokeneelle vauhtiveikolle, mutta lapsiperheille ja kuramahoille sitäkin enemmän. (HäSa)

Mainos