Uutiset

Vuoristorataa välieriin

Eihän se kaunista ollut, mutta välieräpaikka varmistui. Siinä lyhyesti Hämeenlinnan Pallokerhon sunnuntain esitys lentopallon naisten Mestaruusliigan ottelussa Pieksämäki-Volleytä vastaan. Kerho oli kotikentällään erien ratkaisukäänteissä terävämpi ja nappasi ansaitun voiton suoraan kolmessa erässä.

Voitollaan Kerho varmisti runkosarjan kakkossijansa ja pääsee pikkuhiljaa valmistautumaan kevään välieriin. Runkosarjaa joukkueella on jäljellä vielä kahden ottelun verran, mutta jo sunnuntaina oli pienten tuuletusten paikka – hämeenlinnalaisjoukkueen viidestoista peräkkäinen välieräpaikka on melkoinen saavutus.

-Emme me kuitenkaan sitä ajatelleet, vaikka tiesimme totta kai tilanteen. Kauden tärkeimmät pelit ovat vielä edessä, mutta nyt on ainakin yksi etappi saavutettu. Tästä on vapaampi olo lähteä runkosarjan viimeisiin peleihin, jutteli hyvän ottelun pelannut HPK:n keskitorjuja Laura Pihlajamäki.

Myös Pihlajamäen mielestä sunnuntain kamppailu oli melkoista vuoristorataa. Joukkueen usko ei kuitenkaan horjunut missään vaiheessa.

-Koko ajan oli kova luotto, vaikka välillä olimme jäljessäkin. Ehkä viikon tauko peleissä ei tehnyt meille hyvää, Pihlajamäki arveli.

HPK:n peli pyöri parhaimmillaan mainiosti. Niitä hetkiä oli tällä kertaa onneksi erien loppukäänteissä.

-Pelimme on ollut tällä kaudella aiemminkin ailahtelevaa. Toivottavasti löydämme tasaisuuden kevään ratkaisupeleihin, Pihlajamäki toivoo.

Myös yleispelaaja Pauliina Vilponen pystyi lisäämään pökköä pesään juuri oikeilla hetkillä.

-Halusimme ihan selvästi enemmän voittoa. Monen pinnan takaakin voi nousta voittoon, jos vain uskoo tekemiseensä, Vilponen muistutti.

Sauermannille kelpasi työvoitto

HPK:n päävalmentaja Dirk Sauermann pyöritteli päätään ottelun lehdistötilaisuudessa. Kolmen pinnan voitto taisi kuitenkin lopulta lämmittää vaativaakin saksalaista.

-Tämä oli todellinen työvoitto, sillä olimme jokaisessa erässä takaa-ajajina. Sellainen tilanne ei ole helppo, ja sen takia pelikin oli todella sekavaa. Olen kuitenkin tyytyväinen joukkueen venymiseen ratkaisevissa palloissa. Nuori yleispelaajamme Sanni Rihu oli tänään hyvä vastaanotoissa. Hän nosteli palloja 62 prosentin varmuudella, Sauermann kehui.

Sauermann uskoo joukkueensa petraavan runkosarjan kahdessa viimeisessä ottelussa (27. helmikuuta LP Kangasala-HPK ja 3. maaliskuuta HPK-Pislaploki).

-Suuntaamme katseemme jo myös tuleviin välieriin. Valmistaudumme pudotuspeleihin hyvin, suunnitteli Sauermann.

Pieksämäen päävalmentaja Keijo Manninen ei selitellyt tappiota.

-HPK oli pelin jokaisella osa-alueella parempi. Oli meilläkin paikkoja ratkaisuihin, mutta vastustaja oli piirun verran parempi. Hyökkäystehoja meillä verotti hakkurimme Quincy Verdinin murtunut sormi, Manninen jutteli. (HäSa)

Mainos