Uutiset

Vuoristorataa voittoon

Eihän se kaunista peliä ollut, mutta kaksi pistettä sillä irtosi. Hämeenlinnan Pallokerho sai paiskia töitä pitkän kaavan mukaan perjantaisessa kotiottelussaan Turun Palloseuraa vastaan. Voittomaalilaukauskisaan huipentunut ottelu päättyi Kerhon voittoon maalein 5–4. Niitin HPK:n voitolle iski neljännessä rankkariparissa Joonas Vihko, jonka veto meni TPS:n verkkoon maalivahti Ville Hostikan räpylän kautta.

HPK:n leirissä ei juhlittu kovin railakkaasti perjantain ottelun jälkeen. Se ei ollut mikään ihme, sillä joukkueen esitys oli todellista vuoristorataa. Joukkue johti ottelua varsinaisella peliajalla neljä kertaa, mutta TPS nousi aina rinnalle.

– Pelikurimme lainehti tänään ihan liikaa. Välillä tuli kauheita suorituksia ja heti perään hyviä. Ja mokia sattui tällä kertaa lähes kaikille pelaajille vuoronperään, myönsi voittomaalin tehnyt Joonas Vihko.

Hämeenlinnalaisten maalivahdin Juuse Saroksen taakse livahti neljä osumaa. Yhtäkään maalia nuoren veskarin ei kuitenkaan tarvitse ottaa omiin nimiinsä.

– Juusehan piti meitä pystyssä. Ilman häntä Tepsi olisi taatusti karannut voittoon. Hän oli vakuuttava voittomaalikisassakin, Vihko muisteli.

Vihkon mukaan Kerho valmistautui hyvin otteluun. Vaarallisiksi tiedetyt ulkomaalaisetkin oli merkattu tarkasti.

– Tiesimme kaverit vaarallisiksi varsinkin vastahyökkäyksissä. Siitä huolimatta vastustaja sai ihan liikaa kaksi ykkösiä ja kolme kakkosia. Pelimme pitää parantua paljon ensi viikoksi, jolloin edessä on kolme kovaa peliä, Vihko jutteli.

Puolustuspelaaminen laiskaa

HPK oli TPS:n kanssa lujilla, mutta ei se ollut vain Kerhon huonoutta. Päävalmentaja Pasi Arvonen muistutti, että TPS teki Kerhon pelistä todella vaikean.

– Vastustaja rytmitti peliä hyvin. Sen takia pelimme oli melkoista vuoristorataa. Kahteen pisteeseen olen tyytyväinen, mutta puolustuspelaamisen moraaliin en. Kyllä meillä nyt riittää töitä ensi viikoksi, Arvonen myönsi.

Turkulaisten päävalmentaja Kai Suikkanen oli allapäin ottelun jälkeen. Marraskuun tuska Tepsin leirissä ei ota hellittääkseen.

– Viidestä viimeisestä ottelusta olemme hävinneet jatkoajalla tai rankkareilla kolme. Kyllä voittaminen on nyt todella kovan työn takana.

– Tänään ottelu oli sellaista coast to coast -peliä, jossa taisteluilmeemme oli kuitenkin ihan hyvä. Siitä pitää nostaa hattua koko joukkueelle. Pieniä virheitä tahtoo kuitenkin tulla koko ajan – toisessa erässäkin saimme tapettua viidellä kolmea vastaan -tilanteen, mutta sitten yhden vaihtovirheen takia kaveri teki taas maalin, harmitteli Suikkanen.

Hienoja maaleja

HPK ja TPS tarjosivat reilulle 3 300 katsojalle myös nähtävää. Muutama hienoa maaliakin ennätettiin ihastella.

Kerhon Otto Paajasen tekemä 1–0-ohjaus ilmasta oli yksi illan helmistä. Paajaselle paikan tarjoili vedollaan Teemu Rautiainen. Myös joukkueen kipparin Ville Viitaluoman 4–3-maali nostatti Ritariareenan tunnelmaa. Vili puijasi Tepsin veskaria Ville Hostikkaa näppärällä rystynostolla.

HPK:n maalivahti Juuse Saros torjui ottelussa 29 kertaa. Tepsin Hostikalle kertyi tasaisessa kamppailussa 34 torjuntaa.

Kerho pelaa seuraavan ottelunsa tiistaina Raumalla Lukkoa vastaan. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

30.11.2020

Fingerpori

comic