Uutiset

Vuoroin vieraissa A-nuorissa

Kotiedulla ei ole paljon päästy pullistelemaan HPK:n ja Porin Ässien jääkiekon A-nuorten liigan puolivälieräparissa.

HPK haki keskiviikkona vierasvoiton Porista, mutta Ässät kuittasi tilanteen tasoihin päivää myöhemmin Hämeenlinnassa. Porilaiset rynnistivät lopulta reiluun 6–1 (2–0, 1–0, 3–1) -voittoon turhautuneesta Kerhosta, jolla ei tahtonut oikein mikään onnistua kahdessa viimeisessä erässä.

Otteluvoitot ovat nyt taas tasan ja pelit jatkuvat lauantaina Porissa ja sunnuntaina Hämeenlinnassa.

Hyvä alku sammui

HPK aloitti pelin terävästi ja kiekko pysyi Ässien puolustusalueella. Paikkojakin oli, mutta ässävahti Arttu Kulmalan taakse kiekko ei mennyt oikein millään. Kerho vei peliä, mutta silti ajassa 11.18 Ässät johti jo 2–0. Se sai kaksi ylivoimaa ja teki kummankin aikana nätin maalin.

Toisessa ja kolmannessa erässä HPK puski ja puski, mutta Ässien keskialueen puolustus oli nyt isännille myrkkyä. Kerhon pelistä alkoi paistaa tuska ja turhautuminen omiin virheisiin ja saamattomuuteen ja varmasti myös päätuomareihin (Jaakko Telkkinen, Jarkko Salminen). Kieltämättä etenkin Salmisen vihellykset olivat erikoisia play off -peliin, mutta tässä vaiheessa kautta tuomarin tekemiset kannattaa jättää omaan arvoonsa. Kaikki keskittyminen tulisi pitää omassa tekemisessä. Nyt kerholaisten mittari painui punaiselle, eikä siinä tilassa enää tehdä kovin järkeviä ratkaisuja pelissä.

Ässät pääsi kaunistelemaan loppunumeroita kolmannessa erässä rankkarimaalilla ja päälle päätteeksi ottelun kärkipelaaja Henri Keskilohko (3+1) sinetöi loppunumerot tyhjiin. Ketju Jussi Lehtonen (0+2)–Keskilohko–Matias Varttinen (1+1) heilutti torstaina porilaista tahtipuikkoa.

HPK:n ainoan maalin teki Harri Kainulainen ja Ismo Nikkinen ja Matias Haaranen saivat siihen syöttöpisteen. Sekin oli ylivoimamaali.

– Ensimmäinen erä oli meiltä hyvä. Meillä oli paljon paikkoja, mutta silti hävisimme erän 2–0. Toisessa erässä mopo rupesi jo keulimaan. Keskityttiin vääriin asioihin ja jäätiin keskialueen sumppuun, sanoi HPK:n A-nuorten päävalmentaja Olli Salo.

HPK laukoi torstaina enemmän ja piti varmasti enemmän kiekkoakin. Se on kuitenkin laiha lohtu tappion jälkeen.

– Ässät hyökkäsi hyvin vastaan. Se on vaarallinen joukkue, Salo tuumi.

Tuomareita hän ei lähtenyt arvostelemaan.

– Eiköhän jokainen nähnyt, millaista se oli, hän tyytyi sanomaan. (HäSa)

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic