Uutiset

Vuosi pakettiin pumpaten

Oli jo etukäteen tiedossa, että HPK:n pitää olla hereillä, jos se mielii ottaa lauantain jääkiekkoliigan kotiottelusta pisteitä.

Ja olihan Kerho. Se taisteli liigan ylivoimaista sarjakärkeä Oulun Kärppiä vastaan koko joukkueen voimin ja otti lopulta jatkoajalla 4–3-voiton. Kerhon sankari oli Jere Sallinen, joka löi kiekon ilmasta sisään ohi Kärppä-vahti Tomi Karhusen. HPK teki voittomaalinsa viidellä kolmea vastaan.

HPK:n päävalmentaja Pasi Arvonen kehui ottelun tasoa.

– Mielestäni ottelu oli kokonaisuudessaan huikea. Sen aikana nähtiin aika paljon taitoa ja hienoja yksilösuorituksia. Molemmilla joukkueilla oli perjantaina helkutin kova ottelu (HPK:lla Jokerit vieraissa, Kärpillä JYP kotona), sen jälkeen vain pumppaa, pumppaa, pumppaa ja taas piti pelata 60 minuuttia, ja tänään meni vähän pitkäksikin, Arvonen sanoi.

Vuoden viimeisessä ottelussa riitti vauhtia ja vaarallisia tilanteita. Liigan ykkösjoukkue Kärpät pyöritti ajoittain pitkiä hyökkäyksiä Kerhon päädyssä. Se on vieraillut Hämeenlinnassa tällä kaudella kahdesti, ja kummallakin kerralla Kerho on voittanut. Lauantain Kärpät oli vielä rutkasti parempi kuin syyskuun lopussa Ritariareenassa hävinnyt oululaisryhmä. Lauantaina HPK katkaisi Kärppien yhdentoista vierasvoiton putken.

– Onneksi saimme voiton. Se oli meille henkisesti tärkeä. Pelasimme perjantaina hyvin ja tänään ihan ookoo-pelin, mutta olimme välillä aika purjeessakin. Puolustimme kuitenkin hyvin ja siihen olen tyytyväinen, Arvonen mietti.

Koivistolle kauden ensimmäinen

Myös HPK sai luotua riittävän määrän maalipaikkoja. Se johti ottelua varsinaisella peliajalla kahdesti, kun Joonas Vihko osui jo 40 sekunnin pelin jälkeen Atte Ohtamaan karkean harhasyötön jälkeen, ja Juha Koivisto sai viimeistellä HPK-uransa avausmaalin Petteri Nikkilän syötöstä.

– Tiesimme, että edessä on kova vääntö ja sitä se olikin. Kärppiä vastaan pitää puolustaa tiiviisti viidellä pelaajalla, eikä ylihyökätä. Kolme pelaajaa pitää olla koko ajan alla ja sitä toteutimme tänään hyvin, Koivisto kehui.

Hän myönsi, että kauden avausmaalia on odotettu jo pitkään. Koivisto pääsi iskemään maalinsa tilanteessa, jossa hänen lisäkseen hyökkäyksen kärjessä olivat molemmat kentällä olleet puolustajat Nikkilä ja Ossi-Petteri Grönholm. Kumpikin sai tilanteesta myös syöttöpisteen.

– Hyvä, että maali vihdoin tuli. Katsoin, että hyökkäyksen kärkenä on pari meidän pakkiamme. Ajattelin, että kerkeän vielä polkea takatolpalle ja sinne kiekko myös tuli, maalintekijä kiitteli.

Pisteet näkyvät taulukossa

HPK on ollut tällä kaudella erinomainen, kun sen pelit ovat jatkuneet kolmannen erän jälkeen. Se on voittanut jaossa olleen pisteen aina, kun ratkaisua on seitsemässä pelissä haettu joko jatkoajalta tai voittomaalilaukauskilpailusta.

– En tiedä, mistä se kertoo, mutta on hyvä, jos tilasto näin sanoo. Jatkamme samojen asioiden tekemistä myös jatkoajalla kuin varsinaisella peliajalla. Se on tuottanut tulosta. Keväällä pisteet näkyvät myös taulukossa, joten ne ovat erittäin tärkeitä, Koivisto muistutti.

HPK on saanut vuoden loppua kohden peliään oikeille raiteille

– Peli näyttää hyvältä, vaikka siinä onkin vielä kehitettävää. Suunta on oikea. Odotan, että Kerho pelaa keväällä vielä pitkään, Koivisto lupasi. (HäSa)

Asiasanat