fbpx
Uutiset

Vuosien kriisi kaatoi Virkkeen

-Liikevaihto tuli viime vuodet alas kaksinumeroisin luvuin. Vaikka teimme rajuja saneerauksia, kannattavuus ei pysynyt perässä, sanoo Virkkeen hallituksen puheenjohtaja Rolf Paulow.

Perinteinen laatuvaatteiden valmistaja haki itsensä konkurssiin. Paulow kertoo, että konkurssia haettiin, kun yritys ei saanut enää rahoitusta. Virke on tuottanut viime vuodet tappiota.

-Kannattavuusongelma on rasittanut yritystä pitkään. Kun liikevaihto pieneni, yksikkökustannukset kasvoivat.

Virkkeen vaatteiden päämarkkinat olivat Keski-Euroopassa. Paulowin mukaan vaatteiden kysyntää heikensi kaupan rakenteen muuttuminen.

-Keski-Euroopassa on suljettu paljon pieniä liikkeitä. Jakelukanavamme kuihtui.

Virkkeen pääkonttori ja päätehdas ovat Orimattilassa Lahden tuntumassa. Yhtiöllä oli Hämeenlinnassa tehdas vuoteen 2003 asti. Nyt Hämeenlinnassa on vain yhtiön tehtaanmyymälä.

Virkkeen tuotanto ja henkilöstömäärät ovat laskeneet nopeasti. Kun Hämeenlinnan tehdas lakkautettiin, yhtiöllä oli lähes 600 työntekijää. Työntekijöitä oli liki 400 Orimattilassa ja vajaa 60 Hämeenlinnassa. Puolan tehtaalla henkilöstöä oli noin 150. Konkurssi vie nyt työpaikan noin 70 Orimattilan tehtaan työntekijältä. Puolan Lodzin tehtaan vahvuus on 60.

-Orimattilassa on ompelutyötä vain malliompelimossa. Kokoonpano, kuten me ompelua kutsumme, on Puolan tehtaalla, Paulow sanoo.

Ompelimossa?toimii myymälä

Virkkeen liikevaihto oli vielä vuonna 2007 päättyneellä tilikaudella 18 miljoonaa euroa. Viime vuonna päättyneellä tilikaudella liikevaihtoa kertyi vain runsaat 10 miljoonaa euroa. Liiketoiminta on ollut erittäin raskaasti tappiollista kolme vuotta. Konkurssipesän mukaan sille jäi velkoja noin 12 miljoonaa euroa.

Virkkeen Orimattilan tehtaan ompelimon tiloihin on perustettu Megamyyntiareena, joka mainostaa itseään Suomen suurimpana fashion outlet -myymälänä. Paulow kertoo, että toimintaa pyörittää Virkkeen entisten johtohenkilöiden perustama yhtiö.

Rolf Paulowin mukaan outlet-myymälästä on ollut eri tavoin hyötyä Virkkeelle. Se on ollut vuokralainen tyhjiksi jääneessä ompelimossa. Irtisanottu henkilöstö on saanut töitä.

-Se palveli Virkettä myös myymällä vanhoja mallejamme. (HäSa)

Menot