Uutiset

Wanaja Festival rokkaa entistä isommalla lavalla

Perjantaina alkavan Wanaja Festivalin rakentaminen on jo täydessä vauhdissa Linnanpuistossa. Promoottori Mikko Hanssonin mukaan aiempia vuosia suurempi päälava saadaan valmiiksi tänään.

-Päälava on 42 metriä leveä. Se on valtava ja aivan mielettömän näköinen! Hansson iloitsee.

Päälava lienee festivaalien näkyvin uudistus, mutta myös tavallisen festariruoan rinnalle tarjotaan uusia vaihtoehtoja. Vatsansa voi täyttää vaikkapa tshekkiläisessä ravintolassa tai sushibaarissa.

Tänä vuonna Hansson on myös pitänyt huolta, ettei vesiltä näe enää lainkaan esiintymislavoille. Sadan metrin mittaiselle alueelle pystytetyt myyntikojut peittävät näkymän kokonaan.

-Jos suoraan sanotaan, niin en halua tarjota kenellekään mitään ilmaista, kun tapahtumaan myydään pääsylippuja. En näe mitään ideaa siinä, että me tarjoaisimme veneilijöille ilmainen konsertin, jossa he vain tulisivat tuohon rantaan parkkiin.

Järjestyksenvalvojat rauhoittavat lähikorttelit

Festarialueen naapuritalojen rauhallisuus turvataan aitojen ja järjestyksenvalvojien avulla. Hanssonin mukaan järjestely toimi viime vuonna mainiosti.

-Talojen pihoilla ei pyörinyt viime kesänä ylimääräisiä ihmisiä oikeastaan yhtään. Lähikorttelit ympäröidään kokonaan korkeilla aidoilla ja lisäksi järjestyksenvalvojat kiertävät sekä aidan sisä- että ulkopuolella.

Wanaja Festivalin desibelirajoitukset ovat Hanssonin mukaan keskivertofestivaalien tasoa matalammat juuri keskeisen sijaintipaikan vuoksi. Äänenvoimakkuuksia valvotaan festareiden ajan tarkasti.

-Meillä on iso homma siinä, että volyymit pysyvät aisoissa, mutta tehtävähän se on. Lupia ja määräyksiä täytyy noudattaa, ei siinä muu auta, Hansson sanoo.

Lippuja kaupitellaan maastoautossa

Tampereentien varressa sijaitsevaa teltta-aluetta on laajennettu jonkin verran viime vuodesta. Tällä hetkellä telttapaikkoja on myyty jo jonkin verran enemmän kuin viime vuonna yhteensä. Vielä muutamia telttapaikkoja on kuitenkin vapaana.

Hanssonin mukaan Hämeenlinnan hotellit ovat olleet jo kolmisen viikkoa täyteen varattuja festariviikonlopun ajaksi yksittäisiä huoneita lukuun ottamatta.

-Ihmisiä tulee tänä vuonna aika paljon Hämeenlinnan ulkopuoleltakin etenkin Helsingin ja Tampereen suunnilta. Kyllä nämä ulkomaiset isot nimet vetävät porukkaa vähän pidemmältäkin, Hansson sanoo.

Ennakkolippuja Wanaja Festivalille on ostettu runsaasi, mutta Hansson uskoo, että myös portille jää lippuja myytäväksi.

Reskalle parkkeerattiin eilen maastoauto, josta ennakkolippuja voi käydä ostamassa lauantaihin asti.

-Reskalla myytiin tiistaina jo parisataa lippua iltapäivään mennessä, mikä on ihan ennätysmäistä. Yleensä Reskalla menee ensimmäisinä päivinä vain muutama kymmenen lippua, Hansson kertoo. (HäSa)