Uutiset

Wanha mopo ei haise, se tuoksuu

Vanhojen mopojen harrastajat, Jari Viitanen ja Timo Malinen Espoosta taluttavat hellin käsin ajokkinsa lähtöpaikalle Riihimäen raviradan kupeella.

Reissussa mukana ovat puinen Mallasjuoman kaljakori 1960 -luvulta ja pari vuosikymmentä tuoreempi lahtikko.

Tapahtuman henkeen ja wanhoihin mopoihin sopivat myös miesten kypärät, Malisella italialainen käsintehty ja Viitasella uudesta vanhaan malliin tuunattu.

Miehet osallistuivat Autohistoriallisen Seuran vuosittaiseen retkeilyajoon lauantaina. Tämänkertainen, 90 kilometrin mittainen reitti vei Riihimäeltä Janakkalaan Suvirantaan ja Kivikellarinmäelle sekä tutkailemaan Fiat-kokoelmaa.

Vanhoja mopoja Viitanen ja Malinen intoutuvat kehumaan hienoiksi ajopeleiksi.

-Ennemmin veto loppuu miehestä kuin ajokista.

Tutuiksi kaksitahtiset tulivat molemmille jo heidän ollessaan teini-ikäisiä, eivätkä sanojensa mukaan luovu ajokistaan niin kauan kuin pysyvät sen satulassa.

Nostalginen olo

Riihimäkeläisten Jukka Prinkkilän ja Markku Pöystin vetämässä jonossa matkaan lähtenyt hämeenlinnalainen Hannu Toivonen pörähti matkaan apeltaan perimällä Camping Luxuksella vuosimallia -66.

Nostalginen olo oli jämsäläisellä Ilkka Urtamolla, kun alla oli tuttu ajokki, kirkkaan punainen Saxo Prins vuodelta 1962.

-Tällä ajelin jo viisitoistakesäisenä ja kypäräkin on samaa vuosikertaa.

Harmaan, ajelijoiden mukaan tuoksuvan savun saattelemaa mopoilijoiden rivistöä matkaan lähettänyt Sture Engström Autohistoriallisesta Seurasta muistutti herrasmiesmäisestä liikkumisesta liikenteessä ja varmuuden vuoksi mukana seuraavasta raatoautosta. Tällä hän tarkoitti mahdollisesti matkalle hyytyviä ajokkeja. (HäSa)

Päivän lehti

26.11.2020

Fingerpori

comic