fbpx
Uutiset

Wanhat tanssivat taas näyttävästi

Lukion toisluokkalaiset juhlistivat jälleen koulun vanhimmiksi kohoamistaan tanssin pyörteissä.

Parolan lukiossa tanssittiin charlestonia, wienervalssia, poloneesia ja muita perinteikkäitä tanssin lajeja. Nähtiinpä parketilla myös tuulahdus 1970-luvulta, kun afroperuukkinen poikajoukkio esitti Bee Geesin klassikkokappaleen Stayin’ Alive tahdissa John Travoltan tunnetuksi tekemät askelkuviot.

Hameenhelmat hulmahtelivat villisti ja tanssipartnerit pyörähtelivät paikoin hurjasti. Lukiotytöistä kuoriutui näyttävissä puvuissaan upeita leidejä ja pojista tummapukuisia herrasmiehiä.

Torstaina Parolan lukiolaiset tanssivat perheenjäsenilleen ja sukulaisilleen, joita juhlasalin reunat olivatkin väärällään. Perjantaina sama show esitetään koulun omalle väelle.

Torstaina tanssien tunnelma repsahti vain muutamaksi hetkeksi näyttävien parien tehdessä entreetään, kun tekninen vika mykisti musiikin ja juontajan mikrofonin. Tanssin hurmaan päästiin kuitenkin pikaisesti musiikin taas jatkuttua.

Kauniiseen, vihreään mekkoon pukeutunutta Anna Koskista viehätti eniten vauhdikas Virginia Reel -tanssi. Jo vuoden 1801 Skotlannissa tanssittu Virginia Reel on perinteisesti ollut oppilaiden suosikki.

Hanna Tervo ja Jarno Lehtonen Parolan lukiosta riemuitsevat tanssin pyörteissä. Wanhojen tanssit olivat totuttuun tapaan näyttävät ja perinteikkäät. Terho Aalto/HäSa

Koskinen teetti oman pukunsa Koulutuskeskus Tavastilan oppilailla.

– Kankaat valitsin itse. Puku maksoi alle 200 euroa, hän sanoo.

Koskinen tietää kertoa, että vanhojen tansseihin osallistuvien oppilaiden puvut ovat hintahaarukassa 100-400 euroa.

Pientä diskotanssia lukuunottamatta Koskinen ei ole juuri harrastanut tanssia. Hyvin hän silti jaksoi reilun tunnin urakkansa, vaikka monen muun naama hiestä kiilsikin.

– Vain välillä oli sellainen tunne, että eikö tämä jo lopu, hän nauraa. (HäSa)

Menot