fbpx
Uutiset

Wärtsilä voi vähentää Suomessa enimmillään 200 työsuhdetta – säästäminen jatkuu heikentyneen tilauskertymän seurauksena

Wärtsilä aloittaa yt-neuvottelut. Kuva: Riitta Salmi
Wärtsilä aloittaa yt-neuvottelut. Kuva: Riitta Salmi

Merenkulku- ja energiamarkkinoilla toimiva Wärtsilä Oy tiedottaa jatkavansa säästämistä ja käyvänsä todennäköisiin irtisanomisiin johtavia yt-neuvotteluja.

– Sopeuttamisohjelman johdosta Wärtsilä on tänään 25.9. antanut neuvotteluesityksen, joka koskee Wärtsilän kaikkia yhtiöitä ja toimipaikkoja Suomessa lukuun ottamatta Delivery Centre Vaasan tuotannon työntekijöitä. Suomen toimintojen osalta suunnitelmat merkitsevät toteutuessaan enimmillään 200 työsuhteen vähentämistä, yhtiö tiedottaa.

Wärtsilä on käynnistänyt jo vuoden alussa konsernitasoisen säästöohjelman, jolla on tehostettu liiketoimintaa.

– Sopeuttamisohjelma on jatkoa vuoden 2019 aikana jo käynnistetyille tehostamistoimenpiteille ja sen ennakoidaan johtavan kokonaisuudessaan noin 350 työpaikan vähentämiseen. Vähennykset vaikuttavat henkilöstöön kaikissa liiketoiminnoissa ja tukitoiminnoissa maailmanlaajuisesti, Wärtsilän tiedotteessa sanotaan.

Vähennettävien työsuhteiden määrät eri toiminnoissa ja eri paikkakunnilla täsmentyvät yhteistoimintaneuvottelujen aikana.

– Maailmantalouden ja geopolitiikan epävarmuus on valitettavasti näkynyt myös Wärtsilän uusmyyntimarkkinoilla heikentyneenä tilauskertymänä. Siksi joudumme sopeuttamaan toimintojamme monin tavoin myös Suomessa ja valitettavasti emme voi välttyä henkilöstövähennyksiltä, sanoo Wärtsilä Finlandin toimitusjohtaja Vesa Riihimäki tiedotteessa.

Menot