Uutiset

Washington on pari päivää Steeler

Pennsylvanian osavaltiossa sijaitseva Washingtonin kaupunki haluaa tehdä selväksi, kumpaa joukkuetta se kannattaa amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan loppuottelussa Super Bowlissa.

Liigakauden huipentumassa Detroitissa 5. helmikuuta ovat vastakkain Seattle Seahawks ja Pittsburgh Steelers. Kantansa ilmaistakseen 15 000 asukkaan Washington muuttaa muutaman päivän ajaksi nimekseen Steeler.

– Kaikki Washingtonin osavaltiossa kannattavat Seahawksia. Me haluamme tahdä selväksi, että tämä Washingtonin kaupunki kannattaa Steelersiä, pormestari Kenneth J. Wescott kertoo.

Postia Steeleriin lähettävien täytyy edelleen osoittaa kirjeensä ja korttinsa Washingtoniin. Yhdysvaltojen postilaitos pitää kaupungin nimen muuttamista muutaman päivän ajaksi pelkästään kosmeettisena toimenpiteenä eikä rekisteröi sitä.

STT

Nainen päättää kaapin mallin ja sen paikan

Naiset ovat Yhdysvalloissa määräävässä roolissa talouksien hankintojen suhteen, kertoo kulutustutkimuksen erikoistuneen NPD-yhtiön tuore raportti. NPD:n tutkimuksessa oli mukana 51 000 kotitaloutta.

Jo pitkään on tiedetty, että naisilla on runsaasti vaikutusvaltaa esimerkiksi perheen vaate- ja huonekaluhankinnoissa. NPD:n raportin mukaan naiset määräävät suurelta osin myös sen, mihin ravintolaan perhe menee syömään, mitä elokuvaa pariskunta menee katsomaan tai mikä tv-kanava on päällä omassa olohuoneessa.

Raportti kertoo, että pelkkä elokuvan valinta ei vielä täysin tyydytä naisten päätöshalukkuutta. Naisen valitsemassa elokuvateatterissa nainen useammin päättää myös, missä siellä istutaan.

Naiset myös yleensä tekevät päätöksen siitä, mistä kaupasta ruoka ostetaan – ja siitä, keitä kotiin kutsutaan illalliselle.
Miehisiä alueita ovat edelleen elektroniikka, auton hankkiminen ja kotitalouksien budjettien laatiminen.

STT

Bulgariaan 22-vuotias lihalähetys Irlannista

Bulgarian tulli on pysäyttänyt lihalähetyksen, jonka parasta ennen -päivämäärä taitaa olla jo mennyt. Mukana saapuneiden papereiden mukaan lihaerä on 22 vuotta vanha.

Irlannista saapunut 75 tonnin lihalähetys pysäytettiin Bulgarian ja Kreikan rajalle. Viranomaisten epäilykset heräsivät, kun jäädytetyn lihan väri vivahti siniseen.
Tarkastuksessa ilmeni, että lihaerän terveystarkastus oli tehty vuonna 1984.

Rajalle kutsuttiin asiantuntijoita selvittämään, onko liha todellakin noin vanhaa. Jo ilman tutkimuksiakin oli selvää, että liha ei kelpaa enää syötäväksi.

Uutisoidut tiedot eivät kertoneet, missä irlantilainen liha-annos on luurannut viimeiset 22 vuotta.

STT

Päivän lehti

18.9.2020

Fingerpori

comic