fbpx
Uutiset

Washington pitää kiinni kasaamastaan menestysreseptistä

Jääkiekon NHL:n hallitseva mestari Washington lähti uuteen kauteen pienin muutoksin. Barry Trotz jätti päävalmentajan tehtävät apuvalmentajalleen Todd Reirdenille, jolle jäi pelaajiston osalta lähes muuttumaton kokoonpano.

– Tärkeintä on se, että Todd tuntee meidät jo entuudestaan, eikä meidän tarvitse enää tutustua häneen. Hän on ollut kanssamme jo monta vuotta, ja hän pystyy auttamaan kokemuksellaan meidät jälleen voittojen tielle, Capitalsin suurin tähti Aleksandr Ovetshkin kertoi NHL:n suomenkielisillä verkkosivuilla.

Ovetshkin, hänen maanmiehensä Jevgeni Kuznetsov ja ruotsalaistaituri Nicklas Bäckström muodostavat edelleen Washingtonin hyökkäyspelin sielun. Kevään pudotuspeleissä yksi Washingtonin menestystekijöistä oli vahva puolustus- ja maalivahtipeli, joihin joukkue voi myös luottaa edelleen.

Itälohkossa Washingtonin yrittävät pysäyttää Pittsburgh ja Tampa Bay, jotka tihkuvat Sidney Crosbyn, Jevgeni Malkinin, Steven Stamkosin ja Nikita Kutsherovin kaltaisia tähtiä.Mestaruuden uusiminen on vaikeaa


Pittsburghin kolmannen peräkkäisen mestaruuden jahtaaminen päättyi viime keväänä Washingtonin käsittelyssä pudotuspelien toisella kierroksella. Mestaruuden uusiminen on vaikeaa, ja esimerkit kolmelta viime vuosikymmeneltä ovat vähissä. Pittsburgh voitti vuosina 1991 ja 1992, Detroit 1997 ja 1998 ja Pittsburgh 2016 ja 2017.

Edellinen triplamestari löytyy 1980-luvun alusta. New York Islanders juhli vuosina 1980-1983 peräti neljää peräkkäistä mestaruutta.

Itälohkon menestyjiin voivat kuulua myös Jarmo Kekäläisen kasaama Columbus ja Toronto, jotka ovat kahdella edellisellä kaudella edenneet pudotuspeleihin ja rakentaneet tulevaisuutta nuorten pelaajien varaan.

New York Islanderista hankittu John Tavares tuo Torontoon lisää ratkaisuvoimaa.

– Meillä on kasassa hyvä nippu, joka tavoittelee Stanley Cupia. Yritän tuoda joukkueeseen oman panokseni ja pelata vahvuuksillani, viime kaudella 37 maalia viimeistellyt Tavares kertoi uuden seuransa verkkosivuilla.Las Vegas on nyt yksi muista


Las Vegasin ensimmäinen NHL-kausi oli satutarina, joka päättyi vasta Stanley Cupin finaaleissa. Joukkue oli enemmän kuin osiensa summa ja jäi kolmen voiton päähän mestaruudesta. Enää Las Vegasilla ei ole yllätysetua. Kokoonpanonsa suhteen joukkue häviää länsilohkossa vertailussa esimerkiksi Nashvillelle ja Winnipegille.

Las Vegas menetti kokeneen hyökkääjä James Nealin Calgaryyn, mutta hankki Montrealin kapteeni Max Paciorettyn.

Viime keväänä Winnipeg otti askeleen pudotuspeleihin ja eteni länsilohkon finaaleihin. Joukkue luottaa jälleen Patrik Laineen maalivainuun.

Nashvillen ja Winnipegin lisäksi lännen ennakkosuosikkeihin lukeutuu San Jose, joka vahvisti jo entuudestaan tulivoimaista alakertaansa ruotsalaistähti Erik Karlssonilla. Ikääntyvä Minnesota pyrkii taas hämmentämään pudotuspelijoukkueiden järjestystä.

https://www.nhl.com/news/todd-reirden-ready-to-take-over-washington-capitals/c-300429396
https://www.nhl.com/mapleleafs/news/new-leafs-teeming-with-speed-skill-desire-for-stanley-cup/c-300574572

Asiasanat

Menot