fbpx
Uutiset

Washingtonin arkkihiippakunta on julkaissut 31 hyväksikäytöstä syytetyn papin nimet

Yhdysvalloissa katolisen kirkon Washingtonin arkkihiippakunta on julkaissut niiden pappien nimet, joita on uskottavasti syytetty hyväksikäytöstä vuodesta 1948 lähtien.

Listalla on yhteensä 28 arkkihiippakunnan papin nimet. Listalla on lisäksi kolme pappia, jotka eivät olleet arkkihiippakunnasta, mutta työskentelivät arkkihiippakunnan kouluissa ja seurakunnissa.

Asiasta uutisoi Washington Post.

Papistolle osoitetussa kirjeessä sanotaan, että teko on välttämätön askel kohti täyttä läpinäkyvyyttä, vastuullisuutta ja paranemisprosessia.

Kirjeen mukaan arkkihiippakunnassa ei ole ollut lähes kahteen vuosikymmeneen tapauksia, joissa papit olisivat käyttäneet alaikäisiä hyväksi. Sen mukaan tällä hetkellä arkkihiippakunnassa ei ole virassa yhtään pappia, jota olisi uskottavasti syytetty alaikäisen hyväksikäytöstä.

Kirjeessä ei sanota, milloin syytöksiä on viimeksi esitetty, kuinka paljon uhreja papeilla on ollut tai onko asiaa viety viranomaisille.

Yhdysvalloissa katolista kirkkoa on syytetty siitä, ettei se ole hoitanut hyväksikäyttökriisiä asianmukaisella tavalla.

Tämän vuoden kesäkuussa yksi näkyvä kardinaali pidätettiin virasta, sillä häntä syytettiin alaikäisten ja aikuisten hyväksikäytöstä. Hän irtisanoutui myöhemmin.

Vain neljä päivää sitten yksi kardinaali ilmoitti jäävänsä eläkkeelle, sillä häntä kritisoitiin siitä, ettei hän hoitanut asianmukaiselle tavalla hyväksikäyttöepäilyitä ollessaan Pittsburghin hiippakunnassa, eikä hän ollut myöskään tarpeeksi avoin Washington DC:ssä.

BishopAccountability.org-sivuston perustaja Terry McKiernan sanoo, että listojen julkaisulla voi olla valtava arvo hyväksikäytön uhreille. Hänen mukaansa on surullinen tosiasia, että uhreille on tärkeää tietää, että sama ihminen on hyväksikäyttänyt myös muita.

McKiernanin sivustolla puhutaan listojen julkaisun puolesta.

https://www.washingtonpost.com/religion/2018/10/15/washington-catholic-archdiocese-releases-names-priests-credibly-accused-abuse-since/?utm_term=.9061d3700b2b
BishopAccountability.org

Asiasanat

Menot