Uutiset

Wetterhoffin kortteli vaihtaa omistajaa

Wetterhoffin kulmaa piirretään pian kaavoittajien pöydällä asuinkortteliksi.

Fredrika Wetterhoff -säätiö on tehnyt esisopimuksen tamperelaisen Rakennustoimisto Pohjola oy:n kanssa Wetterhoffinkatu 4:n kehittämisestä asuinkäyttöön.

Säätiö jättää itselleen vain ns. Fredrikatalon, jossa tehdään peruskorjausta parhaillaan.

Wetterhoff-säätiö on kaupitellut jonkin aikaa kaupungin keskustassa omistamiaan kiinteistöjä, joista on tullut taloudellinen rasite sen jälkeen kun Hämeen ammattikorkeakoulu siirsi toimintansa Visamäkeen.

Tilat ovat olleet vuokrattuina lähinnä toimistokäyttöön ja osa on ollut tyhjilläänkin. Omistajaa on nyt vaihtamassa vajaat 3 000 neliötä.

Säätiön on tehnyt esisopimuksen, jonka mukaan Rakennustoimisto Pohjola oy kehittää Wetterhoffin aluetta asuinkäyttöön yhteistyössä kaupungin kanssa.

Wetterhoffin alue kuuluu osana laajaan ydinkeskustan eteläreunan kehittämishankkeeseen.

Kortteliin pitää tehdä asemakaavanmuutos, jotta sinne voidaan rakentaa asuntoja. Tällä hetkellä alue on kaavoitettu opetuskäyttöön.

Wetterhoff-säätiö käyttää kiinteistökaupasta saamansa tulot ensisijaisesti Fredrikatalon peruskorjaukseen luovien alojen yrittäjille.

Lisäksi säätiö tukee käsi- ja taideteollisuuden kehittämistä, edistää kaupungin kulttuurimatkailua ja muita säädekirjan mukaisia tehtäviä.

Fredrikatalo, jonka säätiö pitää itsellään, on rakennettu Vanajaveden rannalle 1850-luvulla, mutta sitä on myöhemmin korotettu.

Värjäämörakennus on 1920-luvun lopulta. Wetterhoffinkadun puoleinen koulu- ja asuntolarakennus, Arjanlinna, valmistui vuonna 1933.

Fredrikatalon ja Arjanlinnan yhdistävä Torni on vuodelta 1937.

Wetterhoffin uusin rakennus, Maijala, valmistui sisäpihalle värjäämön eteen vuonna 1963. (HäSa)