fbpx
Uutiset

WHO: Uusia koronatartuntoja raportoitiin ennätyksellinen määrä - "Maailma on nyt uudessa ja vaarallisessa vaiheessa"

Järjestön pääjohtaja varoitti uudesta ja vaarallisesta tilanteesta.
Omaiset hautasivat koronavirukseen kuolleen sukulaisensa Intian New Delhissä aiemmin tällä viikolla. Kuva: Harish Tyagi / EPA / All Over Press
Omaiset hautasivat koronavirukseen kuolleen sukulaisensa Intian New Delhissä aiemmin tällä viikolla. Kuva: Harish Tyagi / EPA / All Over Press

Maailman terveysjärjestö WHO kertoi perjantaina tiedotustilaisuudessa, että se oli saanut raportin 150  000 uudesta koronavirustartunnasta. Kyse on järjestön mukaan suurimmasta yksittäisestä sille raportoidusta päiväkohtaisesta tartuntamäärästä.

WHO:n pääjohtaja Tedros Adhanom Ghebreyesusin mukaan lähes puolet uusista tartunnoista ilmoitettiin Amerikasta. Myös Etelä-Aasiasta ja Lähi-idästä raportoitiin suurista tartuntamääristä.

–  Maailma on nyt uudessa ja vaarallisessa vaiheessa, Tedros varoitti CNN:n mukaan.

Pääjohtaja viittasi lausunnollaan siihen, että monet maat ympäri maailman ovat alkaneet höllentää koronaviruksen vuoksi asetettuja rajoituksia.

–  Virus leviää yhä nopeasti, se on edelleen tappava ja suurin osa ihmisistä on yhä alttiita saamaan sen, Tedros jatkoi.

Valtioiden oltava hälytysvalmiudessa

WHO:n hätätilannejohtaja Mike Ryan sanoi tiedotustilaisuudessa, että valtioiden on oltava hälytysvalmiudessa koronaviruksen toisen aallon varalta. Ryan varoitti myös ensimmäisen aallon toisesta huipusta, mikäli virusta ei ole tukahdutettu kunnolla.

–  Ensimmäisen aallon toinen piikki saattaa tulla ja sitten myös toinen aalto. Se ei ole joko tai -tilanne, Ryan varoitti.

Ryan muistutti, että rajoitusten poistaminen on tehtävä varovaisesti. Hän lisäsi, että valtioiden on oltava toimissaan nopeita, mikäli tartuntapiikkejä alkaa esiintyä. Hän kiitti erikseen Pekingin viranomaisten toimia, kun Xinfadin liha- ja vihannestoriin liittyen havaittiin kymmeniä uusia koronavirustartuntoja. STT

 

Lue myös: Kaksi ja puoli kuukautta putkeen töissä, pahimpina päivinä satoja yhteydenottoja – THL:n Mika Salminen kertoo, millaista oli olla keväällä “muita höykytykseltä suojaavana kilpenä” (20.6.2020)

Menot