Uutiset

Willa houkuttelee Hyvinkäälle

Hyvinkään ydinkeskustassa viime viikolla avattiin loppuosakin jättimäisestä kauppakeskus Willasta, jonka ensimmäinen osa on houkutellut asiakkaita jo puolen vuoden ajan.

Riihimäelle neljä vuotta sitten aseman seudulle valmistuneet kauppakeskus Atomin, Elektronin ja Neutronin sekä matkakeskus Liikeradan 48 000 liikekerrosneliötä saivat nyt kovan kilpailijan Willan 54 000 neliöstä.

Hyvinkäältä ei enää tulla naapuriin

– Kyllähän jo kesällä meillä ainakin kenkäpuolella vaikutus näkyi. Katukuvasta puuttui aika lailla aiemmin täällä käynyttä hyvinkääläisväkeä, miettii Riihimäellä Hämeenkadun Kenkäexpertin kauppias Sari Iivonen.

Toisaalta niin Sari Iivonen kuin vuosikymmeniä vanhan lastenvaatteita myyvän JR-liikkeen Satu Ylipekka ihmettelivät Willan avajaispäivää: molemmissa liikkeissä oli harvinaisen vilkasta.

Sari Iivonen arvioi, että kovassa kilpailutilanteessa ovat vahvoilla nyt ja takavuosinakin liikkeet, joiden historia yltää kauas. Kanta-asiakkaat eivät juokse hetken muoti-ilmiöiden perässä.

Merkoksen liiketilat täpötäynnä

Kun Riihimäen aseman seudun liiketilat neljä vuotta sitten valmistuivat, kaupungin keskusta-alueen liikeneliöt tuplaantuivat. Atomiin houkuteltiin kauppiaita ja keskusta tyhjeni.

Neljän vuoden aikana on tapahtunut vahvaa kaupunginsisäistä kiertoa. Alkuun Atomi oli täynnä, jolloin 3-moottoritien varressa liikekeskus Merkoksessa riitti tyhjää tilaa. Myös ydinkeskusta hiljeni.

– Nyt painopisteet ovat muuttuneet. Merkos on täynnä ja sinne avautuu vuoden vaihteessa myös vetovoimainen Biltema. Keskustan liiketilatkin ovat täyttyneet, vaikka vielä vuokrattavaa tilaa on, arvioi toimitusjohtaja Mika Herpiö Riihimäen Tilat ja Kehitys -yhtiöstä

Atomin yläkerran alkuun täynnä olleet liiketilat ovat nyt kahta liikettä lukuunottamatta tyhjinä. Muotiliikkeet ovat kaikonneet. Osa on muuttanut Merkokseen, kaupungin keskustaan ja esimerkiksi Aleksi 13 pois kaupungista.

Mika Herpiö kertoo Prismakeskuksen yhteydessä sijaitsevien Atomin ja Elektronin liiketilojen siirtyneen Osuuskauppa Hämeenmaan omistukseen. Yläkerran liikkeille etsitään vuokralaisia, mutta myös uutta suuntautumismallia.

Uteliaisuus vetää Willaan

Naapurikaupungin kauppakeskus Willaa ei Riihimäellä pelätä.

Riihimäen yrittäjien puheenjohtaja Juha Tikander toteaa kuitenkin, että kiristynyt kilpailutilanne pistää Riihimäellä vauhtia kaupallisen elinkeinoelämän kehittämiseen.

– Uutuudenviehätys tietysti vetää asiakkaita Hyvinkäälle, mutta vähän epäilyttää, ettei väestöpohja pitkään riitä Willan kokoiselle yksikölle, Tikander miettii.

Niin Mika Herpiö kuin Juha Tikander pitävät Riihimäen vahvuutena erityisesti helppoa, riittävää ja ilmaista pysäköintiä.

Parkkitilaa riittää Matkakeskuksen pysäköintitalossa, jossa pysäköinti on edelleen ilmaista. Keskustassa pääsee pysäköimään kadun varteen liikkeiden eteen, Atomin ja Neutronin edessä on laajat paikoitusalueet samoin kuin Merkoksessa.

Hyvinkään Willan käyttäjät ovat julkisesti koko kesän ajan arvostelleet vaikeata pääsyä ahtaisiin paikoitustiloihin. (HäSa)

 

 

 

Päivän lehti

25.10.2020

Fingerpori

comic