Uutiset

Woodcutters paineli Steelersin ohi jatkoajalla

Vastassa sarjan jumbojoukkue ja ottelun alku lupasi hyvää.

Hämeenlinnan Steelersin ote ei kuitenkaan pitänyt loppuun saakka lauantaisessa salibandyn Divarin ottelussa vaasalaista Woodcuttersia vastaan. Kotijoukkue johti kolmeen otteeseen peliä jo kolmella maalilla, mutta ottelun päätöserässä liekkeihin roihahtanut vierailija nousi rinnalle ja painui lopulta ohi jatkoajan viimeisellä minuutilla. Steelersin kauden karvaimpiin takaiskuihin lukeutunut kamppailu päättyi maalein 8-7 (2-4, 2-2, 3-1, 1-0).

Woodcuttersin sankari oli hyökkääjä Kimmo Lintala, joka iski joukkueensa voittomaalin ajassa 64.27. Lintala (2+2) oli Woodcutersin tehomiehiä yhdessä Tero Saariston (1+4), Pekka Kontturin (2+0) ja Arttu Kukon (2+0) kanssa.

Steelersin päävalmentajaa Jarno Saarenkantaa ei naurattanut pelin jälkeen. Mies myönsi joukkueensa bensan loppuneen kamppailun ratkaisevilla hetkillä.

-Emme saaneet enää viimeisessä erässä pidettyä palloa, ja kaveri otti pelin hallintaansa. Pelasimme torstaina hyvin Blackbirdsiä vastaan ja tänäänkin vielä kaksi ensimmäistä erää, mutta sitten kaikki luisui käsistä, Saarenkanta harmitteli.

Woodcutters lisäsi kyytiään tasaisesti kohti ottelun loppua. Joukkueen karvauspeli puri alun haparoinnin jälkeen hyvin Steelers-ryhmään.

-Meillä oli kyllä paikkoja vielä ottelun lopussa ja jatkoajallakin, mutta jotenkin menomme nyt vain tyssäsi, Saarenkanta ihmetteli.

Nurmiselle taas hattutemppu

Steelersin tehoketju Miiro Maunula (0+1)-Sami Saarinen (1+1)-Iiro Nurminen (3+1) aloitti ottelun mainiosti. Varsinkin Nurminen oli jälleen mainiossa vedossa.

Puolustajista maalinteossa onnistuivat Tuomas Mikkola (1+1), Elias Juppala (1+0) ja Joonas Jokipalo (1+0).

Steelers oli terhakka myös erikoistilanteissaan. Neljää maalia nimittäin juhlittiin onnistuneen ylivoimakuvion päätteeksi.

-Näitä pelejä on nähty tällä kaudella aiemminkin. Peli pyörii hyvin ja on tehokastakin, mutta johtoasemassa emme osaa jäädyttää peliä. Ehkä nuori joukkueemme oppii takaiskuista pikkuhiljaa, pohti steelerspakki Tuomas Mikkola pelin jälkeen.

Paljon laukonut Mikkola pelasi hyvän ottelun, mutta se ei kolmatta kauttaan Hämeenlinnan ykkösjoukkueessa pelannutta miestä lämmittänyt.

-Ei tällaisen esityksen jälkeen parane kehua ketään, Mikkola sanoi.

Steelersin maalilla pelannut Juha Jokinen kokosi 25 torjuntaa. Woodcuttersin veskari Toni Oinas sai näppinsä väliin 36 steelersvetoon.

Hämeenlinnalaiset johtivat peliä kolmella maalilla vielä reilun 48 minuutin pelin jälkeen. Hyvältä näytti myös vielä 7-6-tilanteessa, kun kakkosveskari Kaapo Kettunen kävi torjumassa vaasalaisten Kari-Matti Viinamäen rankkarin.

Rankkarin jälkeistä jäähyä Steeleers ei kuitenkaan enää pystynyt nollaamaan. Woodcuttersin jatkoajalle vei Arttu Kukko pelin kolmanneksi viimeisellä minuutilla. (HäSa)