Uutiset

WoVo yllätti HPK:n viisieräisessä ottelussa

Sarjanousija Woman Volley jatkoi liigan kärkijoukkueiden kiusaamista voittamalla sarjakolmosen HPK:n 3–2 (25–20, 17–25, 25–16, 19–25, 15–11).

Vuoristoratamaisesti edenneessä ottelussa oli omat mahdollisuutensa voittoon myös vierailla. Kotijoukkueen Johanna Pekkarisen iskut ja syötöt käänsivät kuitenkin pelin rovaniemeläisille, jotka ovat aikaisemmin hävinneet neljästi viisieräisen kamppailun kotonaan.

HPK:n valmentaja Kai Stenius manasi pelin jälkeen omiensa vaisua hyökkäyspeliä.

– Pallon toimittaminen verkon toiselle puolen oli ihan kamalaa katsottavaa. Kun paikka tulee, silloin pitää lyödä. Pallon pyörittelemisellä ei mitään voita, Stenius selvitti.

Stenius ei kuitenkaan selitellyt tappiota. Hänen mielestään parempi voitti ja sillä selvä.

Stenius ihmetteli myös ykköstähtensä Marina Skenderin esitystä.

– Pisteiden valossa (21/+12) hän oli ok. Mutta muuten vain varjo siitä, mitä hän on parhaimmillaan ollut. On mietittävä, treenaammeko väärin, kun pelimme huononee, Stenius pohti.

HPK:n riveissä esiintyi ensimmäisen kerran yleispelaaja Martina Konecna. Salla Karhu pelasi ensimmäisen kerran liberona. Valmentajan mukaan kumpikin selvisi urakastaan kelvollisesti.

– Mutta kun tulee turpiin, ei ketään voi kauheasti kehua, Stenius totesi.

Konecnan syöttö oli kuitenkin sellainen, että kotijoukkue oli aina vaikeuksissa hänen syöttövuorollaan. Hän hankki ässäsyötöillään peräti kuusi pistettä.

Pihlajamäki tehokkain

HPK:n tehokkain oli lopulta keskipelaaja Laura Pihlajamäki (17/+14). Hänen valtteinaan olivat kovat viistoiskut ja viisi torjuntapistettä.

Viisieräisessä ottelussa ehti tapahtua paljon. Molemmat joukkueet hakivat ryhtiä peliinsä passarinvaihdoksilla. Vieraiden passareista Noora venho sai lopulta enemmän vastuuta kuin Iida Paananen. Kotijoukkueen pelinjohtajina nähtiin vuoroin Katja Kylmäaho, Noora Rautio ja Jenni Koivuranta, jolle kertyi eniten peliminuutteja.

WoVon valmentaja Pasi Raution mukaan ensimmäinen voitto viisieräisessä pelissä maistui.

– Vaikka hyökkäyksemme pehmeni hetkittäin, sillä me tämä peli voitettiin, hän näki.

Samalla hän kuitenkin lisäsi voiton kivijaloksi torjuntapelin ja vastaanoton.

– Emme tehneet monta pistettä suoraan torjunnoilla, mutta saimme paljon vaimennuksia ja vastaanottomme kesti, vaikka se hieman tärisi Konecnan syöttövuoroilla, Rautio summasi.

Ennen HPK:n kukistamista WoVo on ehtinyt kaataa kotonaan sarjajohtaja LP Salon.

Asiasanat

Päivän lehti

29.11.2020

Fingerpori

comic