Uutiset

WP: Pohjois-Korean armeijassa vallanvaihdoksia - Muutos voi enteillä hyvää Kimin ja Trumpin tapaamiselle

Soul
04.06.2018, 07:15

Ulkomaat

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on vaihtanut kolme armeijan korkea-arvoista johtajaa, kertoo Washington Post Etelä-Korean uutistoimistoon Yonhapiin nojaten.
Mikäli Yonhapin tiedot pitävät paikkansa, Kimin sisäpiiriin kuuluva armeijan johto ja nuorentuu vaihdoksen myötä. Pohjois-Korea-asiantuntija Kim Yong-hyun eteläkorealaisesta yliopistosta arvioi, että uudet johtajat suhtautuvat todennäköisesti syrjäytettyjä myötämielisemmin ydinaseriisuntaan ja talouskasvun tavoittelemiseen.
Kim Jong-unin on määrä tavata ensi viikolla Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump. Armeijan vallanvaihdos voi enteillä tapaamiselle hyvää, sillä Pohjois-Korean riisuminen ydinaseista on Yhdysvalloille tapaamisen keskeisin tavoite. Ydinaseriisunnasta vastineeksi Yhdysvallat on valmis tarjoamaan talousapua ja talouspakotteista luopumista.
Pohjois-Korea-asiantuntija Kim uskoo, että maan johtaja Kim on valinnut ydinaseriisunnan ja kansainvälisen vuoropuhelun tien ja nimittää uuden sukupolven sotilasjohtajia tukemaan häntä valitsemallaan tiellä. Kim haluaa hänen mielestään Pohjois-Korean olevan mieluummin ydinaseeton kehittyvä maa kuin köyhä ydinasevalta.
Tietoa armeijan vallanvaihdoksesta on vaikea vahvistaa, sillä sulkeutunut Pohjois-Korea ei yleensä tiedota tällaisista asioista ulkomaailmalle.

https://www.washingtonpost.com/world/north-korea-replaces-three-top-military-leaders-yonhap-news-agency-reports/2018/06/03/086da640-6798-11e8-bf8c-f9ed2e672adf_story.html?utm_term=.1c35569ffd82&wpisrc=al_world__alert-world&wpmk=1

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Kirjoita kommenttisi

Päivän lehti

24.10.2020

Fingerpori

comic