fbpx
Uutiset

WWF:n Norppalive on jälleen auki – Näyttäytyykö suursuosikki Pullervo taas kameroille, koska se on paikkauskollinen?

Norppalive käynnistyi viidettä vuotta peräkkäin. WWF korostaa, että luontolive on erinomainen tapa saada ajatukset pois huolestuttavista uutisista. Tänä vuonna WWF aikoo avata vielä ainakin yhden ennennäkemättömän livelähetyksen.
Saimaannorppa Pullervo on noussut suomalaisten suursuosikiksi WWF:n Norppalivessä. Miten käy tänä kesänä, nouseeko Pullervo taas kivelle? Kuvassa Pullervo loikoilee kevätauringossa kaksi vuotta sitten. Kuva: WWF WWF
Saimaannorppa Pullervo on noussut suomalaisten suursuosikiksi WWF:n Norppalivessä. Miten käy tänä kesänä, nouseeko Pullervo taas kivelle? Kuvassa Pullervo loikoilee kevätauringossa kaksi vuotta sitten. Kuva: WWF WWF

WWF:n Norppalive on jälleen aukaistu, eli saimaannorppia voi seurata suorassa lähetyksessä. Ympäristöjärjestön mukaan tiedossa on huippuviihdettä, jossa ei tapahdu juuri mitään.

Neljänä viime keväänä Norppaliveä on katsottu yhteensä yli seitsemän miljoonaa kertaa.

– Olemme kuvanneet norppia jo neljänä keväänä, ja konsepti on tänä vuonna kenties ajankohtaisempi kuin koskaan. Kivellä köllöttävien saimaannorppien ihasteleminen on erinomainen tapa saada ajatukset pois huolestuttavista uutisista, WWF:n viestinnän asiantuntija Joonas Fritze sanoo tiedotteessa.

 

Norpat nousevat toukokuussa Saimaan rantakiville vaihtamaan karvansa. Norppaliven kamera on asennettu samaan paikkaan kuin aiempina vuosina.

Saimaannorpat ovat paikkauskollisia, joten suomalaisten suursuosikiksi noussut Pullervo voi näyttäytyä kameran edessä tänäkin keväänä.

– Norppalive tulee tarjoamaan huippuviihdettä, jossa ei tapahdu juuri mitään. Välillä kivellä on norppa, välillä ei. Välillä norppa rapsuttaa itseään, välillä ei. Hitaus, yksinkertaisuus, aitous ja sydämellinen huumori ovat Norppaliven viehätyksen ytimessä, Fritze sanoo.

WWF toteuttaa Norppaliven yhdessä luontokuvaaja Juha Taskisen, Itä-Suomen yliopiston norppatutkijoiden, Janne Neuvosen ja Pukki Visualsin kanssa. Lisäksi WWF kiittää Metsähallituksen luontopalveluita ja Etelä-Savon ely-keskusta yhteistyöstä.

Kyykamera keräsi lähes 700 000 katselukertaa

WWF aloitti kaksi vuotta sitten Norppaliven suursuosion innoittamana muita livelähetyksiä luonnosta. Suorissa lähetyksissä on seurattu muun muassa liito-oravia, metsäpeuroja, ahmoja ja järvilohia.

Huhtikuun aikana Luontolivessä katseltiin kyiden paistattelua kevätauringossa. Käärmeasiantuntija Toni Beckmanin kanssa toteutettua livelähetystä katsottiin 692 000 kertaa.

– Kaikkien Luontoliven kamerahankkeiden tavoitteena on levittää tietoa harvinaisista tai uhattuina olevista luonnonvaraisista eläinlajeista ja innostaa ihmisiä osallistumaan luonnon suojeluun tarjoamalla omakohtaisia luontoelämyksiä virtuaalisesti, WWF:n ohjelmapäällikkö Petteri Tolvanen sanoo.

Tällä hetkellä Luontolivessä voi seurata saimaannorppien lisäksi sääksiä. Sääksikamera on ollut auki reilun kuukauden, ja sinä aikana katsojat ovat saaneet todistaa pesänrakennuspuuhia ja ensimmäisten munien putkahtamista. Nyt jännitetään, onko kaikki munat jo munittu.

Tänä vuonna WWF aikoo avata vielä ainakin yhden ennennäkemättömän livelähetyksen. Kaikki livelähetykset ovat katsottavissa osoitteessa http://luontolive.wwf.fi/.

WWF Suomi on osa laajaa, kansainvälistä WWF-verkostoa, jolla on toimistoja noin 50 maassa ja toimintaa yli sadassa maassa.

Menot