fbpx
Uutiset

Yhdellä Verkatehtaalla saisi aika paljon vaippoja

Voi ei. Olen tullut väärinymmärretyksi.

Nimimerkki Antti turinoi viime sunnuntain Hämeenlinnan kirjeessään minun ihmetelleen Hämeen Sanomien uutisointia Verkatehdas-hankkeesta. Väärin, ihmettelin kirjoituksessani omaa suhtautumistani kyseiseen uutiseen. Toimittaja Riikka Happonen oli kirjoittanut jutun juurikin tasan niin kuin koulussa opetetaan – siitä ei ollut kyse.

Sen sijaan omaa perspektiiviäni hämärsi se, että ajattelin asiaa muustakin kuin nykyjournalismin näkökulmasta. Verkatehtaan “öljykatastrofi” oli yllättävää ja negatiivista informaatiota, siis mitä mehevintä uutismateriaalia. Mutta öljy on myös sivujuonne, jos ajattelee kokonaisuutta.

Saastuneen maan puhdistamiseen kuluu 200 000 euroa. Yhteensä kompleksiin kuitenkin tuhlataan 24,2 miljoonaa euroa Antin mainitsemia vaippa- ja kesäleirirahoja. Tuosta summasta saastuneen maan osuus on noin 0,8 prosenttia.

Eli kaikki on niin suhteellista ja blaa, blaa, blaa. Veikkaan, että Verkatehdas saa varautua vielä moniin muihinkin vastaaviin yllätyksiin.

Minä siis pohdiskelin vain sitä, mitä aiheuttaa käytännössä, että pääuutiseksi nostetaan 24,2 miljoonan hankkeesta 0,2 miljoonan euron osuus. Ja käsitystäni vahvisti seuraavan päivän Hämeen Sanomien yleisönosaston “taas meitä kusetetaan” -palaute kansan syviltä riveiltä.

Mutta edelleen – näin sen kuuluukin mennä.

Iisakki Kiemunki

valtuutettu(sd.), toimittaja

Hämeenlinna

Menot