Uutiset

Yhden avaimen takia ei lukkoja ole syytä vaihtaa

Lukitusasiasta nimimerkki ”Takalukossa” Pekan pykäläpalstalla (HäSa 6.5.) kerrotaan häädetyn vuokralaisen jättäneen palauttamatta talon moniturva-avaimen ja osan asukkaista tuntevan asian johdosta turvattomuutta. Lienee kysymys häädetyn taholta kiusanteosta kostona häädöstä.

Halvin keino asian ratkaisemiseksi olisi kääntyä poliisin puoleen avaimen takaisinsaamiseksi. Ellei siitä ole apua, niin kannattaa kääntyä lukkosepän tai -liikkeen puoleen. Suinpäin ei pidä ryhtyä kaikkien talon lukkojen vaihtopuuhiin, se on ylimitoitettu asia tässä tapauksessa.

Yhtään uutta lukkoa ei tarvitse ostaa anastetun avaimen takia. Lukkoseppä voi tehdä olemassa olevien lukkojen avainpesiin sellaisia muutoksia, ettei anastettu avain käy, mutta muiden asukkaiden avaimet entiseen tapaan.

Nähtävästi vain muutamassa lukossa tarvitsee tehdä muutoksia. Lukkosepälle on syytä selittää koko asia tarkoin eikä mennä tilaamaan heti koko talon lukituksen uusimista. En myöskään usko, että häädetyltä saataisiin korvausta lukkojen uusimisesta.

Eläkkeellä oleva

rakennustarvikemyyjä

Janakkala

Mainos