Uutiset

Yhdistymisavustus kului jo, eikä piisannutkaan

Uusi Hämeenlinna on käyttänyt kuntaliitoksesta saadun yhdistymisavustuksen viimeistä senttiä myöten. Useita kuntaliitoksen yhteydessä sovittuja hankkeita on vielä kesken.

Valtio myönsi Hämeenlinnan seudun kuntien liitoshankkeelle 12,24 miljoonan euron yhdistymisavustuksen. Se on maksettu vuosien 2009-2011 aikana.

Ennen liitosta kunnat sopivat, miten yhdistymisavustus käytetään. Hämeenlinnaan liittyvät kunnat saivat jokainen jotain hyvää.

Listalla olivat Lammin liikuntakeskuksen rakentaminen valmiiksi, Lammin päivähoitoyksikkö, Eteläisten päiväkoti sekä Koivukodon rakentaminen valmiiksi Hauholla, Rengon koulu- ja liikuntakeskus, Kalvolan päiväkoti ja Tuuloksen päivähoidon rakennusten peruskorjaus.

Lisäksi luvattiin kartoittaa Rengon vanhainkodin peruskorjauksen tarve, parantaa Tuuloksen vesistöjen tilaa ja edistää Kalvolan siirtoviemäriä Hämeenlinnaan.

Palkkoja on harmonisoitu parilla miljoonalla ja tietojärjestelmiä yhtenäistetty 1,2 miljoonalla.

Tähän mennessä listalla olleisiin hankkeisiin on kulunut jo 15 miljoonaa euroa. Lasketaan, että vuoden 2013 loppuun mennessä kuluu vielä yhdeksän miljoonaa ennen kuin hankkeet on toteutettu.

Yhteensä rahaa menee 24 miljoonaa eli kaksin verroin yhdistymisavustus. (HäSa)